Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία | Οδός Ν/ρχου Αθανασίου Σινανιώτη

> Απόψεις

Ο Ναύαρχος Αθανάσιος Σινανιώτης δεν ήταν παριανός, αλλά ήταν ένας φίλος της Πάρου

που έτρεφε απεριόριστη αγάπη για το νησί μας. Σχεδόν κάθε χρόνο από το Πάσχα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού διέμενε με τη σύζυγο του, Μαργαρίτα, στην Παροικιά, σ’ ένα σπίτι στη συνοικία Νέος Δρόμος.

Από τη θέση που κατείχε ως Ναύαρχος πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους συμπατριώτες του, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έδειξε στο εκκλησάκι του Αγίου Φωκά, εξοπλίζοντας το με ιερά σκεύη, καλύμματα και ό,τι άλλο χρειαζόταν ο ναός, αλλά και ό,τι χρειαζόταν οι προσκυνητές από καθίσματα μέχρι στρώματα, μιας και διέμεναν εκεί, κατά τη διάρκεια των πανηγυριών. Με δικιά του μέριμνα χρησιμοποιούταν το οίκημα του παρακειμένου φάρου προς εξυπηρέτηση των προσκυνητών.

Το 1959 δωρίζει 850 δρχ. δια την πλακόστρωση του δαπέδου. Τον Μάρτιο του 1961, δια την επισκευή των δωματίων και τον εξωραϊσμό του πέριξ χώρου προσφέρει εις την επιτροπή του ναού 500 δρχ. και το 1973 πραγματοποιήθηκε νέα ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Ακολούθησαν και άλλες δωρεές για κοινωφελή σκοπό στη πόλη της Παροικιάς, όπως το κοιμητήριο κ.α.

Ήταν ένας ήσυχος, ευσεβής, άνθρωπος που αγαπούσε την Πάρο και τους ανθρώπους της και ευτύχησε να στεφανώσει πολλά ζευγάρια, και να είναι πνευματικός πατέρας πολλών παριανών.

Σημ.: Η συγκεκριμένη ονοματοθεσία υπήρχε πριν τη δημιουργία της επιτροπής ονοματοδοσίας της Παροικιάς.

Η οδός ξεκινάει από την οδό «Νικολάου Στέλλα», έως την οδό «Αγίας Θεοκτίστης»

Χριστόδουλος Μαούνης

Μέλος της επιτροπής ονοματοδοσίας Παροικιάς

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.