Συμβαίνει στην Πάρο

> Απόψεις

Κεραυνός στην Αλυκή

Κεραυνός στην Αλυκή

Στα μέσα Νοεμβρίου έπεσε κεραυνός σε διώροφη κατοικία σε κατοικημένη περιοχή στην Αλυκή. Ευτυχώς οι ένοικοι έλειπαν. Καταστράφηκαν ηλεκτρικές και τηλεφωνικές συσκευές και εγκαταστάσεις σε ακτίνα 300 μέτρων. Τα ερωτήματα  των κατοίκων της περιοχής πολλά: «Αν την επόμενη φορά πέσει στο σπίτι μου και είμαι μέσα;». «Πρέπει να εγκαταστήσουμε αλεξικέραυνα στις ταράτσες;». «Μήπως ο Δήμος θα ενδιαφερθεί μόνο όταν πέσει κεραυνός στο δημαρχείο ή να το αφήσουμε στην τύχη και όποιον πάρει ο χάρος;».

Έλλειψη σεβασμού

Σε μια εκδήλωση σε χωριό του νησιού, όταν διάφοροι ομιλητές έπαιρναν τον λόγο, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους  συζητούσαν μεταξύ τους μεγαλόφωνα και έπρεπε να πέσουν αρκετά «σουτ - σουτ» για να σταματήσουν. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Άναμμα δέντρου/βάρκας /καραβιού

Παλιά, μικροί μεγάλοι γιορτάζαμε όμορφα, σεμνά, ήσυχα, χωρίς ταρατατζούμ με λίγη προετοιμασία και με έξοδα το πολύ 50 ευρώ. Σήμερα τα ανάμματα εξελίχθηκαν σε θορυβώδη φιέστα με πολλά έξοδα και πολλή προετοιμασία. Τα παιδιά, τότε χαιρόντουσαν με τη γιορτή όπως και σήμερα. Μόνο που σήμερα φεύγουν με βουή στο κεφάλι από τα μεγάφωνα. Παλιά έφευγαν ήρεμα και γαλήνια με τα ακούσματα παιδικών χορωδιών. Το θέμα είναι ποιος πληρώνει και αν τα χρήματα αυτά θα ήταν καλύτερα να επενδύονται αλλού.

Κατάληψη πεζοδρομίου

Πάλι έξω από την συμπαθή καφετέρια στη στροφή Γκίκα, μερικοί θαμώνες επιμένουν να παρκάρουν πάνω και κάτω από το πεζοδρόμιο.

Κόψιμο πίτας

Σε ένα χωριό στα νοτιοδυτικά κόπηκαν οι πρωτοχρονιάτικες πίτες τρεις φορές σε τρεις διαδοχικές Κυριακές. Με άλλα λόγια οι ίδιοι κάτοικοι άκουσαν 3 φορές τις ίδιες ψαλμωδίες, άκουσαν 3 φορές τα κάλαντα και έφαγαν τρία κομμάτια βασιλόπιτα από τον ίδιο φούρνο. Το μόνο που δεν συνέβηκε ήταν να υπάρξει Τζακ Ποτ 3 φλουριών από το ίδιο άτομο.

Υγεία

Υπάρχει ιατρείο σε χωριό της Πάρου το οποίο μέχρι τον Δεκέμβριο δε διέθετε πιεσόμετρο, ωτοσκόπιο και καρδιογράφο. Ο δε υπολογιστής «κολλάει» κάθε τόσο. Δεν γνωρίζω ποιος έχει την ευθύνη του εξοπλισμού των ιατρείων, αλλά είναι δυνατόν το ιατρείο στη Μάρπησσα να είναι ένα στολίδι και αλλού να είναι πάτος;

ΕΝΦΙΑ στην Πάρο

1.Η κυβέρνηση προχωράει στην αύξηση αντικειμενικών αξιών στην Πάρο. Καλά να πάθουμε γιατί πανηγυρίζουμε για τις αυξήσεις επισκεπτών που είναι πλασματικές, αφού δεν έχουν ξεπεράσει τους αριθμούς του 2009. Επόμενο είναι να υπάρχει αύξηση όταν έχεις προηγουμένως πατώσει.

Γιατί οι κυβερνήσεις δε μείωσαν τον ΕΝΦΙΑ όταν οι πραγματικές τιμές των ακινήτων είχαν πέσει κατά 50% και τώρα αυξάνονται επειδή δήθεν ανέβηκαν αφού είμαστε κάτω από το επίπεδο του 2009; Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ είναι ληστρικός καθότι δε λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα των κτιρίων, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Οι κάτοχοι κατοικιών 20-40 ετών πληρώνουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ μέχρι και 35%. Τα κόμματα να πάρουν θέση τώρα όπως και πριν τις εκλογές.

Πτώσεις από ζεϊμπεκιά

Στο μέλλον τα καταστήματα και οι σύλλογοι που οργανώνουν διασκεδάσεις στην περίοδο των εορτών θα αναρτούν στην είσοδο την παρακάτω πινακίδα:

«Εφιστούμε την προσοχή στους ανώνυμους και επώνυμους λάτρεις της ζεϊμπεκιάς ότι χορεύουν με δική τους ευθύνη, καθώς σε περίπτωση κατάγματος από πτώση δεν υπάρχει τρόπος στο νησί να βγάλουν ακτινογραφία».

Δημήτρης Καλανδράνης

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.