Παράλληλο σύμπαν… | Του Δ.Μ.Μ.

> Απόψεις

Στην Πάρο πρέπει να ζούμε όλοι οι κάτοικοί της σ’ ένα παράλληλο σύμπαν και απλά με τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας το μόνο σημείο που έχουμε είναι η κοινή γλώσσα.

Στην Πάρο πρέπει να ζούμε όλοι οι κάτοικοί της σ’ ένα παράλληλο σύμπαν και απλά με τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας το μόνο σημείο που έχουμε είναι η κοινή γλώσσα.

Τι να πεις και τι να ομολογήσεις; Αίφνης έχουμε αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Και δε μιλάμε για τα όποια εισιτήρια, αλλά για τα ακριβότερα της χώρας σύμφωνα με τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσουμε ακτοπλοϊκά. Πάντως για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων δεν άνοιξε μύτη! Δεν το χοντραίνω άλλο με τα εισιτήρια και τις τιμές που έχουν στο νησί μας, γιατί πρέπει να ανοίξω νέο άρθρο και να μιλήσω γενικά γι’ αυτό το θέμα. Από ταξί έως τοπικά λεωφορεία ή μετακινήσεις από τη μία ακτή της Παροικιάς στην άλλη…

Πάμε παρακάτω. Πανηγυρισμοί ξέσπασαν για το δερματολογικό ιατρείο που θα λειτουργήσει στο Κέντρο Υγείας Πάρου μέσω της τηλεϊατρικής. Μάλιστα, θα έχουμε γιατρό από το τάμπλετ. Αυτή και αν είναι επιτυχία. Ούτε στη ξεχασμένη από θεούς και ανθρώπους Γαύδο να ζούσαμε! Και μην τρελαίνεστε τώρα για τη συζήτηση που γίνεται για τα θέματα του τομέα υγείας στο νησί μας. Αν δεν υπήρχε η κακοκαιρία και τα όσα συνέβησαν εκείνες τις μέρες, τίποτα δε θα γινόταν.

Να σας πω όμως και τα καλυτερότερα. Είναι γνωστό ότι οι αθλητικοί σύλλογοι και τα σχολεία είναι τα καλύτερα «παρκινγκ» για παιδιά. Αυτό πες πάνω κάτω όλοι το γνωρίζουμε. Αυτό που όμως δεν γνωρίζουμε είναι η γαϊδουριά (άνευ εισαγωγικών η προηγούμενη λέξη παρακαλώ) ορισμένων. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ακόμα και πιο απλή ίωση δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Δεν μπαίνω στην ουσία ότι τα μικρά παιδιά και τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό μπορούν να μεταδώσουν τον ιό της γρίπης και μετά από την περίοδο που νοσούν, αφού η λοίμωξη υποχωρεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τις περασμένες εβδομάδες στα σχολεία του νησιού μας «θέριζε» η γαστρεντερίτιδα. Σημειώνω ότι η νόσος μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άτομο σε άτομο. Ένα άτομο που πάσχει από ιογενή γαστρεντερίτιδα μεταδίδει τη νόσο από την πρώτη στιγμή που θα εμφανίσει συμπτώματα έως και τουλάχιστον τρεις ημέρες μετά την ανάρρωση. Σε ένα σχολείο του νησιού μας λοιπόν νόσησαν από γαστρεντερίτιδα 10 παιδάκια. Να μη σχολιάσω βέβαια ότι έχει το παιδί σου γαστρεντερίτιδα και δεν το ξέρεις… Το ήξεραν όλοι, αλλά είπαμε, το σχολείο είναι παρκινγκ… Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να τηλεφωνήσουν στους γονείς για να τα πάρουν. Σιγά... Οι μισοί δεν πήγαν διότι όπως απάντησαν δεν είχαν πού να τα αφήσουν! Τι κάθομαι και γράφω τώρα έτσι; ’Νταξ την επόμενη εβδομάδα θα γράψω για το πόσο ουάου νησί είμαστε και το πόσο χωρίς εμάς δεν μπορεί να ζήσει η υπόλοιπη ανθρωπότητα!

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.