Ο αντιδήμαρχος Η. Κουντρομιχάλης απαντά στον Κ. Αργουζή

> Απόψεις

 Με τίτλο "ΑΚΟΥ  ΛΟΙΠΟΝ  κε ΑΡΓΟΥΖΗ' ο αντιδήμαρχος Η. Κουντρομιχάλης απαντά στον Κ. Αργουζή.

Η απάντηση είναι η ακόλουθη:

"Επειδή είναι ολοφάνερο ότι το ενδιαφέρον σου είναι να πλήξεις την δημοτική αρχή και όχι να βοηθήσεις να θωρακίσουμε το νησί μας από την πανδημία,  γι΄αυτό το λόγο αυτές τις δύσκολες για όλους μας στιγμές προσπαθείς να διασπείρεις ότι ψευδές και κακόβουλο σκέπτεται  το ανεξερεύνητο μυαλό σου προκειμένου να πετύχεις  τα σκοτεινά σχέδια σου.

Σε ανάρτησή σου σε μια από τις  ιστοσελίδες που προσπαθείς ανεπιτυχώς να διαχειριστείς, κυκλοφόρησες μια ανάρτηση με τίτλο « Αν μας είχαν ακούσει».

Λίγο- πολύ κατηγορείς την Δημοτική Αρχή ότι έχει ολιγωρήσει στην λήψη αποφάσεων και μέτρων και αυτό έγινε μόνο κατόπιν της παρέμβασης της αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και να γιατί ψεύδεσαι ασύστολα και σκόπιμα!

1.Η «Λαική Συσπείρωση» κατέθεσε σειρά ερωτημάτων και προτάσεων προς την δημοτική Αρχή όπως είχε υποχρέωση και καθήκον να κάνει ως αντιπολίτευση και πήρε τεκμηριωμένες και σαφείς απαντήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, τόσες μάλιστα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα ερωτήματα και τις προτάσεις που κατέθεσε.

Καμία απολύτως απάντηση ή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής δεν αμφισβητήθηκε από την Αντιπολίτευση, αντίθετα σε κλίμα συναίνεσης  και ευθύνης από όλο το  Δημοτικό Συμβούλιο απεφασίσθη η συνέχιση τωνπροσπάθειων που καταβάλλονται.

2.Η Δημοτική Αρχή είχε εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα από τις εγκυκλίους του Υπουργείου  Εσωτερικών, οι οποίες εκδόθηκαν 17-18 και 19/3/2020 και αφορούσαν τα μέτρα προστασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ, την εκ περιτροπής εργασία, την δημιουργία ομάδας με σκοπό την εφαρμογή προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, την ενεργοποίηση της εθελοντικής προσφορά από πολίτες , για εξυπηρέτηση ανήμπορων συμπολιτών μας.

Επιπλέον των παραπάνω και πριν ακόμη ξυπνήσει η προσωπική σου ανησυχία, την 28/2, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πάνου Κεμπάμπη και την δική μου συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ιδιωτών γιατρών και υπευθύνων του Κέντρο Υγείας, όπου αποφασίσθηκε η δημιουργία εθελοντικής ιατρικής και νοσηλευτικής ομάδας για κατ’ οίκον επισκέψεις προς εξέταση ασθενών, προκειμένου να μειωθεί η επισκεψιμότητα στο Κέντρο Υγείας. Η ίδια συνάντηση έγινε και την 13/3 πάλι στον δήμο υπό την προεδρία του Δημάρχου και με την συμμετοχή του αρμόδιου γραφείου κοινωνικής μέριμνας , πλήθους ιδιωτών ιατρών και νοσηλευτών και με την παρουσία του επιστημονικού δ/ντη του Κέντρου Υγείας. Την ιατρική αυτή ομάδα συνεχίζουν να την πλαισιώνουν ιδιώτες ιατροί οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί  για την πρωτοβουλία. Οι υπηρεσίες του Δήμου, φρόντισαν σε χρόνο άμεσο για:

Α) την προσωρινή μεταστέγαση του ΕΚΑΒ, μετά από αίτημα του Επιστημονικού δ/ντη του Κ.Υ. Ηδη το ΕΚΑΒ έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί προσωρινά στο παλιό σχολείο Καμαρών, πριν εσείς το καταλάβετε.

Η ενέργεια αυτή έγινε προκειμένου ο χώρος του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ να χρησιμοποιηθεί  ως προεξεταστήριο,  περιστατικών για την πρόληψη μόλυσνης των εγκαταστάσεων του Κ.Υ.

Β) την κατασκευή ειδικού χώρου απομόνωσης εντός του Κ.Υ, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του επιστημονικού Δ/ντη, για βραχεία νοσηλεία εάν χρειαστεί  επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Ο χώρος αυτός έχει ήδη κατασκευαστεί πριν ακόμη ξυπνήσει η δική σας ανησυχία.

Γ) έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του δήμου δύο απολυμάνσεις στο κέντρο υγείας και σε όλα τα δημόσια κτίρια, χωρίς κανείς να μας το ζητήσει, αλλά περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Οι απολυμάνσεις θα συνεχισθούν με τον ίδιο ρυθμό κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Μάλλον ούτε αυτό το είχατε αντιληφθεί.

Δ) έχει συνταχθεί μελέτη από την υπηρεσία του Δήμου για την προμήθεια δυο μηχανημάτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στους θαλάμους απομόνωσης που δημιουργήθηκαν στο Κ.Υ, για την δημιουργία αρνητικής πίεσης .

Τα μηχανήματα αυτά προβλέπεται να προμηθευθούν εντός των προσεχών ημερών.

Η πληροφόρησή σας είναι ελλιπής ή επιλεκτική.

Ε) γίνονται ενέργειες για προμήθεια θερμικής κάμερας ανίχνευσης θερμοκρασίας , για εγκατάστασή της στο λιμάνι.

Γι’ αυτό το λόγο προσέξτε όταν περνάτε από εκεί.

ΣΤ) ο δήμος προμηθεύθηκε ηλεκτρονικό θερμόμετρο απόστασης για έλεγχο των πολιτών που τυχόν επισκέπτονται τον Δήμο για επείγουσες υποθέσεις.

Ζ) η υπηρεσία καθαριότητας άρχισε να κάνει απολυμάνσεις  με βυτιοφόρο όχημα  στις κεντρικές πλατείες , τα παγκάκια, τις παιδικές χαρές κ.α σε όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα ( ο πρώτος κύκλος θα κλείσει αυτή την εβδομάδα).

Μάλλον ούτε αυτό το αντιληφθήκατε.

Η) την Δευτέρα με απόφαση δημάρχου συγκροτείται επιτροπή διαχείρισης κρίσης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, σύμφωνα με μνημόνιο το οποίο θα εκπονηθεί από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η συγκρότηση της επιτροπής ήταν και αίτημα της Λαικής Συσπείρωσης το οποίο και αποδέχθηκε η δημοτική αρχή, αλλά για πληροφόρησή σας ήταν και δική μου πρόταση προς τον δήμαρχο, ο οποίος την είχε αποδεχθεί .

Την επιτροπή θα την απαρτίζουν θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του νησιού.

Σ’ αυτό πέσατε μέσα, δεν το έχουμε ακόμη κάνει, λειτουργεί  όμως εδώ και δέκα ημέρες η ομάδα κοινωνικής μέριμνας.

Η) ενισχύσαμε το κέντρο υγείας με ατομικό εξοπλισμό προστασίας του προσωπικού και συνεχίζουμε να το ενισχύουμε με την ολοκλήρωση προμήθειας ατομικών ειδών προστασίας, παρά τις δυσκολίες της αγοράς.

Μάλλον δεν ενθυμείστε καλά τις ανακοινώσεις του δήμου.

Τέλος επειδή οι ενέργειες της δημοτικής αρχής συνολικά είναι πολυάριθμες και δεν έχει σημασία να τις απαριθμώ μια-μια χωριστά, σας ενημερώνω ότι , ο Δήμος Πάρου αυτή την στιγμή είναι πρότυπο Δήμου στην πρόληψη της πανδημίας με τα άμεσα μέτρα και ενέργειες που έχει κάνει και μάλιστα σας πληροφορώ ότι αρκετοί Δήμοι από όλοι την Ελλάδα και ειδικά νησιωτικοί ζητούν πληροφόρηση  για τον τρόπο λήψης των μέτρων προκειμένου να τα πάρουν και αυτοί.

Λοιπόν, κεΑργουζή , τι θα κάναμε περισσότερο εάν  σας είχαμε ακούσει? Όλες  οι ενέργειες του Δήμου έχουν γίνει πριν εσείς ξυπνήσετε από τον χειμερία νάρκη.

Υπήρξε κάποια πρόταση από κάποιον και δεν είχε ήδη υλοποιηθεί? Φυσικά και όχι.

Και   ποιος είστε εσείς κεΑργουζή που δίνετε οδηγίες και κατευθύνσεις ?

Έχετε κάποιο θεσμικό ρόλο?

Εκπροσωπείτε την αντιπολίτευση και μιλάτε εξ ονόματος της? Δεν το νομίζω γιατί η αντιπολίτευση και λόγο έχει και στελέχη να στηρίξουν τις θέσεις της.

Βέβαια αυτό που ενδιαφέρει εσάς δεν είναι αυτό, αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να πληγεί η δημοτική αρχή, αδιαφορώντας για την κρισιμότητα των στιγμών.

Άκου λοιπόν κεΑργουζή, όλοι έχουν δείξει σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση κατανόηση, συναίνεση και έχουν προσφερθεί να παρέχουν κάθε είδους βοήθεια , με την δημοτική αντιπολίτευση να πρωτοστατεί σ’ αυτό.

Ο μόνος που είναι το μελανό σημείο σε αυτήν την καθολική μάχη που δίνει το νησί μας, είσαι εσύ. Αναλογίσου την υστεροφημία σου, την θεσμική θέση που κατείχες στο παρελθόν και σύνελθε.

Η κρίση θα τελειώσει, αλλά στην μνήμες μας θα μείνει η αρνητική συμβολή σου σ’ αυτήν, με την προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας που κάνεις,  προκειμένου να παρουσιαστείς ως μέντορας  της αντιπολίτευσης  και ως καθοδηγητής της κοινωνίας.

Η επόμενη ανάρτησή μου για σένα θα είναι το επόμενο Σαββατοκύριακο εάν προκληθώ, διότι έχω πιο σοβαρές υποθέσεις να ασχοληθώ αυτή την στιγμή από το ανοίξω διάλογο μαζί σου.

Υ.Γ Και όσο αφορά το ψήφισμα της Λαικής Συσπείρωσης ( καλά έκανε και το κατέθεσε) που πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς βέβαια να διαφωνεί κανείς για τα αιτήματα μας, αλλά για τον τρόπο διατύπωσης, αυτό δεν έπρεπε να έχει έλθει για προσυνεννόηση ? γιατί έτσι είχατε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα για το ψήφισμα που κατέθεσα εγώ για τους ακρίτες της πατρίδας μας. Η θεωρία σας ήταν «ότι για σοβαρά θέματα τα ψηφίσματα πρέπει να έχουν προηγουμένως συζητηθεί πρίν κατατεθούν», τώρα γιατί το κάνατε «γαργάρα» ? Ποιο θέμα είναι περισσότερο σοβαρό? Άλλη μια απόδειξη ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να πλήξετε πολιτικά την Δημοτική Αρχή.

Ηλίας  Κουντρομιχάλης

Αντιδήμαρχος Πάρου"

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.