Η αλήθεια… | Toυ Δ.M.M.

> Απόψεις

Μερικοί στην Πάρο, όχι μόνο δε βάζουν μυαλό, αλλά παρασύρουν με τις ενέργειές τους και τους υπόλοιπους…

Δε θα σταθώ στο ψεύτικο κλίμα που προσπάθησαν μερικοί να φτιάξουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με διθυραμβικές αναρτήσεις του στιλ «θύμισε 15Αύγουστος στο λιμάνι της Πάρου», ούτε φυσικά με τις σχεδόν καθημερινές δηλώσεις ανά την Ελλάδα του δημάρχου Πάρου, από τις οποίες το μόνο που καταλάβαμε είναι ότι είμαστε η καλύτερη περιοχή για να ασθενήσει κάποιος από κορωνοϊό! Έχουμε το ένα, έχουμε και το άλλο και έτσι και ασθενήσεις εδώ, μην ανησυχείς!

Χαμπάρι φυσικά δεν έχουν πάρει και ορισμένοι ξενοδόχοι οι οποίοι λένε να κάνουν εκπτώσεις οι καφεστιάτορες, αλλά εκείνοι δε μειώνουν τις τιμές τους, για να μην υποβαθμίσουν το προϊόν! Την ίδια ώρα, η Πάρος, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος «χτύπαγε» μύγες και το 90% -από τους 3840 όλους και όλους που αποβιβάστηκαν στο νησί μας το τριήμερο- ήταν πολίτες που διαθέτουν σπίτι στην Πάρο. Κι ως γνωστό όταν έχεις οργανωμένο σπίτι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός σου είναι για είδη που πωλούν τα καταστήματα με είδη μπακαλικής, αν και αυτά πλέον φροντίζουν σε μεγάλο βαθμό να τα αγοράζουν από την Αθήνα! Όμως το τριήμερο κάποιοι σε άλλες περιοχές δούλεψαν. Και δε δούλεψαν επειδή φέτος οι περισσότεροι προτιμούν προορισμούς που πηγαίνεις με αυτοκίνητο, αλλά διότι παίζουν ρόλο και οι τιμές. Η Πελοπόννησος (έχω βαρεθεί να το γράφω) δε δουλεύει μόνο επειδή και στο πιο μακρινό σημείο της από την Αθήνα θέλεις περίπου 30-40 ευρώ βενζίνη, αλλά και γιατί έχει λογικές τιμές πώλησης των προσφερομένων ειδών και υπηρεσιών. Εκτός φυσικά κι αν πιστεύουν ορισμένοι ότι μόνο εμείς έχουμε παραλίες και ηλιοβασιλέματα και άρα σχεδόν όλοι είναι υποχρεωμένοι να μας επισκεφθούν.

Είναι σαφές ότι η φετινή σεζόν με τον τρόπο που έγιναν όλα αυτά με την πανδημία είναι μία χρονιά που δεν την έχουμε ξαναζήσει. Θυμίζω δε, ότι έχουμε φτάσει μέσα Ιουνίου και τα σχολεία για την περίοδο 2020-21 μάλλον θα ανοίξουν νωρίτερα…

Η κρίση δεν είναι μόνο ελέω πανδημίας, αλλά είναι και οικονομική, για να μην πω ότι αυτή η κρίση είναι εκείνη που θα χαρακτηρίσει τη χώρα μας από το φθινόπωρο και μετά. Άρα είναι αναγκαίο προκειμένου να υπάρχει ένας κάποιος τζίρος (όποιος κι αν είναι αυτός) και να υπάρχει μία χαμηλή τιμολογιακή πολιτική στα προσφερόμενα είδη και υπηρεσίες. Κάθισα και έβλεπα σε σελίδες τουριστικών πληροφοριών το μέσο κόστος ενός δίκλινου δωματίου. Σας πληροφορώ ότι από τα 455 καταλύματα που βρήκα στην Πάρο είναι ζήτημα αν το 20% εξ αυτών είχαν πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές (ανάλογα με την κατηγορία τους) σε σχέση με άλλες περιοχές.

Λίγο σύνεση λοιπόν ώστε να έχουμε μία σεζόν με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες.

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.