Επαναδραστηριοποίηση συλλόγων | Toυ Δ.M.M.

> Απόψεις

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα την προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του συλλόγου της εστίασης στην Πάρο. Ο σύλλογος μετά από χρόνια αδράνειάς του φαίνεται ότι πατάει εκ νέου γκάζι ώστε συλλογικά να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα δεκάδες προβλήματά του.

Ο παραπάνω συνδικαλιστικός σύλλογος ήταν στα χρόνια δράσης του από τους πλέον συμπαθής στην Πάρο. Ο λόγος ήταν ότι ήταν ένας σοβαρός φορέας στην Πάρο που εξέφραζε προβληματισμούς και έκανε προτάσεις, άσχετα αν κάποιος συμφωνούνε ή διαφωνούσε μαζί του. Ακόμα, ο σύλλογος είχε πρωτοβουλίες στα χρόνια της δράσης του που είχαν να κάνουν με την προβολή του τόπου, αλλά και έρευνες στις αρχές του 2000 για τα ποιοτικά στοιχεία των επισκεπτών του νησιού μας. Κάτι, που ακόμα και σήμερα σε πολλούς διαφεύγει σε ό,τι αφορά την «ταυτότητα» των επισκεπτών μας…

Στα «καλά» χρόνια, που χωρίς να έχουμε καταλάβει το γιατί η Πάρος έσπαγε ρεκόρ προσέλευσης τουριστών, ο συνδικαλισμός συντεχνιακών φορέων στον τόπο μας έμεινε από μπαταρία… Όλοι πίστευαν ότι το νησί έχει μόνο πάνω… Κανείς σχεδόν δεν κοίταξε το αύριο, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να δει ότι η άνοδος του τουρισμού οφειλόταν κατά κύριο λόγο σε εξωτερικές συνθήκες (χτυπήματα τρομοκρατίας, συγκυρίες στην πολιτική κρατών στη Μεσόγειο, αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία κλπ). Τώρα συνειδητοποίησαν κάποιοι ότι τελικά ο κόσμος δεν ερχόταν γιατί εμείς λέμε: «WE ready, YOU safe, ALL happy», αλλά διότι η παγκοσμιοποίηση καθοδηγεί τις εξελίξεις.

Ο σύλλογος των καφέ-εστιατόρων πολύ καλά κάνει και πηγαίνει στο πρωτοδικείο για να πάρει έγκριση για την επαναδραστηριοποίησή του. Αυτό είναι το σωστό, αυτό γράφει ο Νόμος. Εδώ μπαίνει ένας άλλος προβληματισμός και αυτός είναι ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος του τόπου μας. Ο σύλλογος είναι αδρανής, ενώ ο κλάδος του εμπορικού κόσμου έχει πληγεί τουλάχιστον όσο ο κλάδος της εστίασης. Σημειώνουμε ότι ο σύλλογος των εμπόρων έχει ιστορία από το 1929 στο νησί! Παρά ταύτα και ενώ ο σύλλογος είναι αδρανής μέλη του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου που υπήρχε -όπως ακούγεται- συνεχίζουν να αυτοσυστήνονται με εκείνη την ιδιότητά τους και μάλιστα να μετέχουν σε εκδηλώσεις. Αυτό βέβαια είναι υπόθεση των εμπόρων, ώστε να διευκρινίσουν το τι ακριβώς έχει γίνει και όχι δική μας. Δική μας πρόθεση είναι να εκφράσουμε την ευχή αυτός ο σύλλογος να επαναδραστηριοποιηθεί, καθώς αυτό επιτάσσουν οι καιροί που ζούμε.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πλην των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσίων –δημοτικών υπαλλήλων, οι υπάλληλοι των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο νησί μας είναι δίχως φορέα, καθώς ο σύλλογος που υπήρχε δε λειτουργεί και αυτός πλέον. Να δείτε όμως ότι αυτά που θα συμβούν στην οικονομία μας από το φθινόπωρο και μετά θα οδηγήσουν να ξαναδούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού να επαναδραστηριοποιούνται.

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.