Είμαι τεντιμπόη! | Του Δ.Μ.Μ.

> Απόψεις

Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα η ιστορία με την εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο προς τους επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίο έλαβαν την έκτακτη αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων.

Οι επιχειρηματίες καλούνται να αναρτήσουν αφίσα (!) ώστε να ενημερώνουν τους πελάτες τους και το κοινό εν γένει για ότι τους δόθηκε η αποζημίωση ειδικού σκοπού! Ακόμα, πρέπει να αναφέρουν και στην ιστοσελίδα της επιχείρησής τους για την οικονομική ενίσχυση που έλαβαν! Κάποιοι φίλοι δε, για να με πειράξουν, μου είπαν: «Ετοιμάσου και εσύ! Πήρες, δεν πήρες τα 800 ευρώ του Κούλη στην καραντίνα; Ε, θα πρέπει να φοράς ταμπέλα μπροστά σου, όπως παλιά με τον Νόμο 4000 που έβαζαν στους τεντιμπόηδες και τους γυρνούσαν στις γειτονιές για παραδειγματισμό!».  Γι’ αυτό λοιπόν έγραψα ότι δε γνωρίζω αν όλα αυτά είναι για γέλια ή για κλάματα.

Τις προάλλες πάλι οι υπηρεσίες οικονομικών έστειλαν μπουγιουρντί να πληρώσουν οι επιχειρηματίες τις δόσεις που χρωστούσαν στην εφορία και είχαν «παγώσει» λόγω της αναστολής εργασιών με τον κορωνοϊό.  Θα μου πεις «γιατί θα στα χάριζαν νόμιζες;». Όχι, κανείς δεν είπε αυτό. Αλλά δεν φανταζόταν κανείς μας ότι τα χρήματα θα τα ζητούσαν μαζεμένα μέσα στον Ιούλιο. Πιστεύαμε όλοι κι αυτό είναι το σωστό πώς θα υπήρχαν ρυθμίσεις.

Δηλαδή, τι άλλαξε; Πλουτίσαμε ξαφνικά και μέσα σε 2 περίπου μήνες μετά την άνοιγμα των επιχειρήσεων γέμισαν χρήμα τα ταμεία και δεν ξέρουμε τι θα τα κάνουμε; Κανείς δεν είδε ότι ειδικά σε περιοχές όπως η δική μας που στηρίζει την οικονομία της στον τουρισμό, δε γίνεται τίποτα φέτος; Κανείς δεν πήρε είδηση ότι ό,τι κίνηση υπάρχει (αυτή η μικρή), οφείλεται κυρίως σε άτομα μικρής ηλικίας με χαμηλό μπάτζετ για τις διακοπές του; Γίναμε μάρτυρες τις προάλλες στις Λεύκες, που ένας πιτσιρικάς (πάνω κάτω στα 17) έλεγε στην παρέα του ότι πρέπει να «κόψουν» συγκεκριμένο χώρο που πήγαιναν για μπάνιο, αφού βγαίνουν έξω από τον ημερήσιο προϋπολογισμό των διακοπών τους και χαλάνε 10 ευρώ εκεί που πηγαίνουν!

Τι δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι για τον τουρισμό που είχαμε τον Ιούλιο;Αφήνω στην άκρη την υπόθεση που μόλις σκάει μύτη κανένας τουρίστας παραπάνω το σαββατοκύριακο, αμέσως το ΣΔΟΕ κάνει επίσκεψη στο κατάστημα… Τι να κρύψουν βρε φίλε; Τι; Οι περιοχές που στηρίζουν την οικονομία τους στον τουρισμό έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που νομίζουν πολλοί αυτή την εποχή και το πρόβλημα θα φανεί σε όλη τη διάσταση από αρχές Οκτωβρίου και μετά…

Το ελληνικό κράτος τίποτα δεν καταλαβαίνει από τα όσα έρχονται στην οικονομία και ιδιαίτερα στα νησιά μας. Κατά τα άλλα να διαφημίσουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού…

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.