"Διαφωνίες" του Δ.Μ.Μ. 15/11/2019

Παραπολιτική

Τι μαθαίνω στα 50+

Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι περισσότερο σοφός. Καταρχάς, έμαθα ότι οι αγώνες ποδοσφαίρου μπορεί να λήγουν και τα μεσάνυχτα, προκειμένου να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ! Μετά έμαθα ότι μπορείς να μετέχεις σε καταγάλανο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, αλλά, όπως πάντα, ΕΣΥ είσαι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ!

Συγκέντρωση Βρούτση

Τώρα το δεύτερο, συμμετοχή στο καταγάλανο ψηφοδέλτιο, θα μου πείτε ότι δεν είναι και η πρώτη φορά που γίνεται, και στη συνέχεια να το παίζεις «ανεξάρτητος». Επίσης, μπορείτε να μου πείτε: «Ξέχασες ρε μεγάλε τότε στις εκλογές που ο Βρούτσης έκανε συγκεντρώσεις στην πλ. Μαντώς Μαυρογένους και οι υπάλληλοι του δήμου έστηναν εξέδρες και έβαζαν καρέκλες για το κοινό…». Σωστό και αυτό.

Μεταξύ μας…

Τώρα κάποια δίκια, τα ’χει ο Μάρκος, με το απερχόμενο ΔΣ του πάρκου. Για να τα λέμε όλα παιδιά… Θύμιζε λίγο άβατο η υπόθεση εκεί. Μεταξύ μας –και εκφράζω ξεκάθαρα την προσωπική μου άποψη- ούτε το νέο διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρός του με χαλάει. Μέχρι δηλαδή που το βλέπω και θετικά το θέμα, για να τα λέμε όλα δηλαδή. Έτσι και αλλιώς, για μπάνιο δεν πήγα ποτέ μου εκεί, προτιμώ μια δυο φορές που πάω κάθε τετραετία… να κολυμπήσω, τον Άγιο Φωκά. ’Νταξ τώρα. Αυτό που με συγκινεί πάντα στον Αϊ Γιάννη είναι οι συναυλίες, που μόνο εκεί βλέπω μερικές που συμπίπτουν με τα μουσικά μου γούστα. Κατά τα άλλα, ένα μόνο πράγμα θα με χαλάσει. Αν δω ή καταλάβω ότι πάει να γίνει κάτι άλλο (που δεν το πιστεύω όμως).

Ανανέωση…

Ωραία πράγματα στον πολιτιστικό σύλλογο «Αρχίλοχος». Ο ιστορικός αυτός σύλλογος, που έκανε προσπάθεια για να κάνει τη συνέλευσή του και τις εκλογές, είδα ότι ανανεώθηκε. Διαβάζοντας το νέο ΔΣ νόμιζα ότι ζούμε σε περασμένες δεκαετίες. Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μου θυμίζει το θέμα.

Μ.Κ.Ο.

Οι ΜΚΟ, κατά άλλους Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και κατά άλλους Μίζες Καλά Οργανωμένες, έχουν πάρει φόρα και καταφθάνουν συνεχώς στα νησιά μας προκειμένου να δικαιολογήσουν τις παχυλές επιδοτήσεις τους από το κράτος. Αυτό μπορεί να είναι δικαίωμά τους, αλλά δεν είναι δικαίωμα των δήμων των νησιών μας να τις διαφημίζουν κιόλας…

Άσχετο;

Έτσι, για την ιστορία παρακαλώ, να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο καταγράφηκε ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις με 126.000 χαμένες θέσεις εργασίας… Ρε ποιος να ’ναι υπουργός εργασίας; Ποιος να ’ναι;

Προς δήμο Πάρου ενταύθα:

Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι γίνεται τελικά και σε ποια φάση βρίσκεται η ιστορία με το κτίριο της αφαλάτωσης στην πλατεία της Νάουσας, δίπλα από το γηπεδάκι του μπάσκετ. Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να υπάρξει –για το ιδιοκτησιακό θέμα- μία λύση. Πόσα χρόνια πια κάνετε ενέργειες ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Και αν γίνει κάποια ατύχημα εκεί, ποιον νομίζετε ότι θα τρέχουν; Τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων που δεν υπάρχει;

Με ξεπερνάει…

Αυτή η υπόθεση με το να μοιράζει δελτία Τύπου με το λογότυπο του δήμου Πάρου η εταιρεία συμβούλων –που χαράσσει τουριστική πορεία για το νησί μας…- και συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή με ξεπερνάει… Στο τελευταίο δελτίο Τύπου μάλιστα, έστειλαν και φωτογραφία με τα στελέχη τους στην έκθεση του Λονδίνου,  και «ύμνησαν» τον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής του νησιού μας, καθώς όπως έγραψαν «αξιοποιώντας τις περυσινές επαφές του προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μικέ Λεοντή στην WΤΜ». Από τη μια να έχω εφιάλτη με το πέναλτι τα μεσάνυχτα στην Τούμπα που μας ισοφάρισαν και από την άλλη να προσπαθώ να καταλάβω τι στο καλό «παίζει» με τις παραπάνω ανακοινώσεις.

Μαλαματένιος

Αγαπητέ κύριε. Είπατε στο δημοτικό συμβούλιο ότι τα πάντα πηγαίνουν καλά στα γήπεδα του νησιού μας και προχωρούν μια χαρά τα έργα αντικατάστασης λαμπτήρων στο γήπεδο της Παροικιάς και χωρίς προβλήματα. Απλά να σας ενημερώσω ότι το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Νηρέα – Μαρπησσαϊκού, στο δημοτικό στάδιο Παροικιάς, άργησε να ξεκινήσει καθώς δεν είχαν ανάψει οι προβολείς, στη συνέχεια κάποιες λάμπες δεν άναψαν ποτέ και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με φωτισμό βραδινού κέντρου με σώου στην πίστα…

Άσχετο 2

Αυτόν τον παλιο-αγώνα στην Τούμπα, που μας ισοφάριζαν στο 2.732ο λεπτό… τον έβλεπα μαζί με τον Μαρινόπουλο. Πήγα και εγώ ο χαζός να δω αγώνα της Παναθηναϊκάρας με άρρωστο Παοκτζή. Καλά να πάθω!

Άσχετο-σχετικό

Η αλήθεια πάντως είναι ότι πήγα με τον Μαρινόπουλο να δω τον αγώνα, με δόλο… Δηλαδή, ο Θανάσης πήγε πέρσι στη Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο. Με το που πηγαίνει αποκλείεται η Θεσσαλονίκη από τα χιόνια. Μιλάμε ότι ακόμα και μέσα σε μπουγάτσα με τυρί έβρισκες παγάκια. Πάει στη συνέχεια να δει τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ και ο δικέφαλος του Βορρά γνωρίζει ντροπιαστική ήττα. Βλέπει τον Ουάρντα στον δρόμο και βγάζει φωτογραφία μαζί του. Σε μερικές μέρες ο Ουάρντα τιμωρείται από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και δεν ξαναπαίζει στην ομάδα! Ε, παιδί είμαι και εγώ και σκέφτηκα: «Με τόση καντεμιά που έχει πάνω του με τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί; Θα καθίσω δίπλα του και να δεις που όλα καλά θα πάνε με την Παναθηναϊκάρα». Όλα καλά πήγαιναν δηλαδή. Πού να ξέρω ο άμοιρος όμως ότι αν δεν ισοφάριζε ο ΠΑΟΚ δεν τελείωνε το παιχνίδι. Ο μόνος αγώνας κυρίες και κύριοι στον κόσμο, που ξεκίνησε απόγευμα Κυριακής και τελείωσε ξημερώματα Δευτέρας!

Τσι Λεύκες!

Ένα άλλο που μου άρεσε πολύ ήταν οι εκλογές στον ΜΕΕΑΣ «Υρία» Λευκών και στον σύλλογο για την αποκατάσταση της Αγίας Τριάδος. Και οι δύο συνελεύσεις έγιναν την ίδια στιγμή, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, με τα ίδια μέλη. Παγκόσμια πρωτοτυπία σας λέω. Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Ό,τι ήθελες έριχναν μέσα στην κάλπες. «Εδώ ψήφισα για τον Υρία». – «Όχι εδώ είναι για τον σύλλογο ανακαίνισης». – «Ε καλά δε βαριέσαι;».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.