Η Πάρος του Μεσοπολέμου

Πολιτισμός - Τέχνες

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Νίκου Χρ. Αλιπράντη, με τίτλο: Η Πάρος του Μεσοπολέμου, στις ταξιδιωτικές εντυπώσεις του Δημ. Χατζόπουλου».

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Νίκου Χρ. Αλιπράντη, με τίτλο: Η Πάρος του Μεσοπολέμου, στις ταξιδιωτικές εντυπώσεις του Δημ. Χατζόπουλου».

Το βιβλίο αφορά στην παρουσίαση και στον σχολιασμό ενός παλαιού κειμένου του δημοσιογράφου, πεζογράφου και χρονογράφου, Δημητρίου Χατζόπουλου (Αγρίνιο 1872 - Αθήνα 1936).


 

Πρόκειται για τις ταξιδιωτικές εντυπώσεις του Δημ. Χατζόπουλου από την Πάρο, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στην αθηναϊκή εφημερίδα, «Πολιτεία», το θέρος του 1936. Ο Χατζόπουλος ήταν από τους κορυφαίους στον 20ο αιώνα, που έγραψε τόσα πολλά πράγματα για το νησί μας. 


 

Η περιήγησή του στην Πάρο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1926, μετά από πρόσκληση του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών, ο οποίος διοργάνωσε την πρώτη εκδρομή του στις Λεύκες. Ο Χατζόπουλος επισκέφθηκε πολλές περιοχές του νησιού και τις έκανε γνωστές στο Αθηναϊκό κοινό. 


 

Για την Παροικιά –μεταξύ άλλων έγραφε χαρακτηριστικά: «Ήσυχος και ήρεμος η Παροικία, όπως πάντοτε, ευχάριστη και τερπνή, τελευταίον δε έγινε καλόν ξενοδοχείον εις τον λοφίσκο της Αγίας Άννης με τους ανεμομύλους του. Καταβάλλονται τώρα προσπάθεια παρά της Κοινότητος όπως εορταστεί επισημότερον η πανήγυρις της 15ης Αυγούστου της Εκατονταπυλιανής. Θα προσκληθούν και όσοι εκ των δωρεάν ταξιδευόντων δημοσιογράφων διά τοιαύτας εμποροπανηγύρεις».  

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.