Κορονοϊός: Και δέκατος νεκρός στην Ελλάδα - Τέσσερις το τελευταίο 24ωρο

Υγεία

Στους 10 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, καθώς το βράδυ της Παρασκευής έφυγε μία 93χρονη γυναίκα από την Πάτρα.

Στους 10 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, καθώς το βράδυ της Παρασκευής έφυγε μία 93χρονη γυναίκα από την Πάτρα.

Ακόμη ένας ασθενής κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό σε 10.

Πρόκειται για μία γυναίκα, 93 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο.

Είναι μάλιστα, το τέταρτο θύμα του ιού σε διάστημα μόλις 24 ωρών, αλλά και η πρώτη γυναίκα, η οποία χάνει τη ζωή της από την πανδημία.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-2019, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε κάνει λόγο για ακόμη τρεις νεκρούς – δύο από την Αθήνα και ένας 85χρονος από την Κοζάνη.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός 70χρονου από την Καστοριά, ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα, ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο, ενός 53χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ενός 67χρονου από την Αθήνα και ενός 66χρονου από την Ηλεία – πρώτου θύματος στην Ελλάδα.

Ακόμη 31 κρούσματα, συνολικά 495

Στο μεταξύ, ακόμη 31 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 495.

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, 84 κρούσματα παραμένουν απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης – δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς κόλλησαν.

Οι περισσότεροι ασθενείς εντοπίζονται στην Αθήνα, ενώ συνολικά 90 άτομα νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδα, εκ των οποίων τα 20 είναι διασωληνωμένα.

Όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν ειδική αντιική θεραπεία, με τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 72 έτη.

Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 7.200 ελέγχους, ενώ 19 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.