Ρώσος γιατρός εξηγεί γιατί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά την πανδημία είναι επικίνδυνη

Υγεία

Πολλοί άνθρωποι για να καταπολεμήσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού του κορονοϊού (COVID-19) στρέφονται στο αλκοόλ,

αλλά ο Ρώσος γιατρός, Δρ. Γεβγένι Μπριούν, προειδοποιεί για την υπερβολική κατανάλωση εν μέσω πανδημίας.

Η ανθρωπότητα βιώνει μια ιδιαίτερα στρεσογόνα κατάσταση εξαιτίας την πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) και προσπαθεί να βρει πολλούς τρόπους για να χαλαρώσει και ένας από αυτός είναι και το αλκοόλ.

Ωστόσο, Ρώσος ειδικός προειδοποιεί πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά την πανδημία είναι επικίνδυνη και πως μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον αλκοολισμό.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Γεβγένι Μπριούν, επικεφαλής των ψυχιατρικών εξαρτήσεων στο Τμήμα Υγείας της Μόσχας, δήλωσε στο mskagency.ru το εξής:

«Ένα άτομο προσαρμόζεται γρήγορα στις ηρεμιστικές επιδράσεις της αιθυλικής αλκοόλης και για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι αναγκαίες αυξημένες δοσολογίες από τη μία ημέρα στην άλλη, ενώ η νηφάλια κατάσταση γίνεται άβολη. Η ικανότητα να απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς [αυτή την τεχνητή] διέγερση χάνεται, επειδή η διάθεση ενός ατόμου θα χειροτερεύει και θα χειροτερεύει, ενώ ο ερεθισμός και η επιδείνωση σε σχέση με μικρά πράγματα μεγαλώνουν. Το άγχος αυξάνεται, ο ύπνος διαταράσσεται. Οι προσπάθειες για την ανακούφιση αυτών των δυσάρεστων συμπτωμάτων με νέες δόσεις αλκοόλ καθίστανται αναποτελεσματικές [...] Εάν η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνεται καθημερινά είναι αρκετά σημαντική, το φάρμακο θα αποκλειστεί εντελώς από το οινόπνευμα και το αποτέλεσμά του».

Καταπολεμώντας τον κορονοϊό με το ποτό

Την περασμένη εβδομάδα, οι προμηθευτές οινοπνευματωδών ποτών ανέφεραν στα ρωσικά επιχειρηματικά μέσα ότι οι Ρώσοι συσσώρευαν αλκοολούχα ποτά εν μέσω της πανδημίας, ακόμα και όταν η ομάδα πολιτικής πίεσης «Sober Russia» ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση να επιβάλει όρια στην πώληση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, αναφέροντας τις συστάσεις της Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Μήνυμα σε τοίχο της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ

Ομοίως, την εβδομάδα αυτή, τα αμερικανικά μέσα ανέφεραν ότι οι πολίτες των ΗΠΑ αύξησαν, επίσης, την κατανάλωση δραματικά στο πλαίσιο των ανησυχιών για τον κορονοϊό και την οικονομία, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση κατά 55% την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τη Nielsen.

Παρόμοιες τάσεις έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο, από τη Φινλανδία έως την Ινδία.

Η Ρωσία έχει κάνει μια σειρά από βήματα τα τελευταία χρόνια ούτως ώστε να προσπαθήσει να βελτιώσει τον έλεγχο της παραγωγής, της διανομής και της λιανικής πώλησης αλκοόλ, την απαγόρευση της διαφήμισης και την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Ως εκ τούτου, η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ στη Ρωσίας μειώθηκε από τον επικίνδυνα υψηλό μέσο όρο των 15,8 λίτρων ανά άτομο το 2010 σε 11,7 λίτρα ανά άτομο το 2016.

Εντούτοις, τα στοιχεία αυτά παραμένουν πολύ υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 6,4 λίτρων ανά άτομο και η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά και υγειονομικά προβλήματα, υψηλότερα από τα συνήθη, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ακόμα και όταν πολλά άτομα έχουν κόψει το αλκοόλ από τη ζωή τους.

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.