Παντζάρι, η σούπερ τροφή που μπορεί να σώσει τη ζωή μας

Υγεία

Η κατανάλωση παντζαριού μπορεί να έχει «ισχυρά αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και αγγειακά προστατευτικά αποτελέσματα», σύμφωνα με επιστημονική μελέτη.

Το παντζάρι έχει πολλές ιδιότητες που ωφελούν όποιον το καταναλώνει και, μάλιστα, θεωρείται και σούπερ τροφή, η οποία μπορεί να σώσει ακόμα και τη ζωή μας.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε μέσω του MDPI, συνδέει την κατανάλωση τεύτλων με «ισχυρά αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και αγγειακά προστατευτικά αποτελέσματα».

Σε μελέτες σε ανθρώπους είναι σαφές ότι το παντζάρι βοηθά στον έλεγχο του καρκίνου, μειώνει την αρτηριακή πίεση, καθώς και τη φλεγμονή, αποτρέπει το οξειδωτικό στρες και αποκαθιστά την εγκεφαλοαγγειακή αιμοδυναμική.

Υπενθυμίζεται ότι η αιμοδυναμική μελετά τη δυναμική του αίματος στις διάφορες εσωτερικές δομές του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Υπό αυτήν την έννοια, η κατανάλωση τεύτλων μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της υπέρτασης. Αυτό συμβαίνει, μάλιστα, επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανο νιτρικό άλας, το οποίο εκπληρώνει «σημαντικές αγγειακές και μεταβολικές λειτουργίες» στο σώμα και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.

Όπως εξηγεί η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, χωρίς θεραπεία, η υπέρταση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα της καρδιάς, σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς και σε νεφρική ανεπάρκεια.

phg;https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.