Βρετανία: Σε 14ήμερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν από την Ισπανία - Δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική

Υγεία

Σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα θα τίθενται εφεξής όσοι Βρετανοί επιστρέφουν από την Ισπανία, σε μία προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να προλάβει τυχόν νέα έξαρση της πανδημίας του κορνωοϊού.

Η απόφαση αυτή συνιστά απόρροια της σημαντικής αύξησης των νέων περιστατικών Covid-19, η οποία έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην ιβηρική χώρα, και ιδίως στην Καταλονία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο τουριστικός πράκτορας TUI προχώρησε ακύρωση όλων των οργανωμένων πακέτων προς την ηπειρωτική Ισπανία και τις Κανάριες Νήσους.

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι που δεν ειδοποιηθήκαμε έγκαιρα γι αυτήν την ανακοίνωση (...) καθώς πολλοί Βρετανοί ταξιδεύουν για διακοπές το Σαββατοκύριακο» δήλωσε παράλληλα, ο μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας της χώρας.

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε επίσης να καταλάβουμε γιατί εκδόθηκε ειδοποίηση για καραντίνα για μια ολόκληρη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, όταν οι ταξιδιωτικές οδηγίες δεν έχουν εναρμονιστεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση της Σκοτίας, με την τοπική πρωθυπουργό να επαναφέρει την υποχρεωτική καραντίνα για τους αφιχθέντες ταξιδιώτες από την Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει σχεδόν 300.000 κρούσματα και 45.800 νεκρούς, ενώ η Ισπανία έχει εμφανίσει 319.000 περιστατικά και 28.400 θύματα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε και η κυβέρνηση της Γαλλίας, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν τις επισκέψεις στην περιφέρεια της Καταλονίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των αεροπορικών δρομολογίων και με τη Μαδρίτη.

Δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική

Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα για ακόμη μία ημέρα εμφάνισαν οι χώρες της βόρειας και της νότιας Αμερικής, οι οποίες δίνουν τη δική τους μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 24 ώρες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν 68.212 νέα περιστατικά, καθώς και 1.067 θανάτους, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 4,174 εκατομμύρια κρούσματα και 146.391 θανάτους.

Σύμφωνα μάλιστα, με το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, τα περισσότερα περιστατικά μόλυνσης παρουσιάζονται πλέον στις πολιτείες του νότου και της δύσης.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας γνωστοποίησε 1.211 νέους θανάτους και 51.147 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον θλιβερό απολογισμό σε πάνω από 86.000 θύματα και 2,3 εκατομμύρια περιστατικά. 

Στην κεντρική Αμερική, παράλληλα, το Μεξικό ανακοίνωσε 6.751 κρούσματα και 729 νέους νεκρούς, με τα συνολικά στοιχεία από την αρχή της πανδημίας να αυξάνονται σε 43.374 νεκρούς και 385.036 κρούσματα.

Ωστόσο, όπως έχει παραδεχθεί ο υφυπουργός Υγείας, Ούγο Λόπες Γκατέλ, δεν αποκλείεται οι πραγματικοί αριθμοί να είναι σαφώς υψηλότεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), εδώ και αρκετές εβδομάδες το κύριο hot-spot της πανδημίας βρίσκεται στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση, παρά τα προβλήματα που ενυπάρχουν στα συστήματα υγείας. 

naftemporiki.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.