Εκ των υστέρων μέτρα για τον κορονοϊό και διάχυση της ευθύνης στο λαό

Υγεία

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους για τον Αύγουστο ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 78 κρούσματα και τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, δεν παρέλειψε να φορτώσει την ευθύνη για την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων στον λαό. «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού», είπε, προσπερνώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα «ευέλικτα» υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία έγινε το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών, για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, για τα ανύπαρκτα μέτρα στους χώρους εργασίας και για την τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας.

Τα μέτρα αναλυτικά

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα ισχύει για όλο τον Αύγουστο (1-31/8) για τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων (άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών). Για τους ανοιχτούς χώρους υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και άλλες τελετές. Επίσης, από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου, δηλαδή για μια εβδομάδα, θα ισχύει απαγόρευση όρθιων πελατών σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, καφετέριες με δυνατότητα μετατροπής τους σε χώρους με τραπεζοκαθίσματα. Η απαγόρευση των πανηγυριών και οι αποστάσεις στις παραλίες παρατείνονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου. 

Από το Σάββατο (1η Αυγούστου) έως τις 15 Αυγούστου ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, σε δομές ευάλωτων ομάδων και σε νοσοκομεία. Ειδικά για τα νοσοκομεία -όπου κρίνεται αναγκαίο- θα επιτρέπεται μετά από άδεια ένας συνοδός. Επιπρόσθετα, για το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπονται οι ιατρικοί επισκέπτες στα νοσοκομεία. 

Όσον αφορά τις Μεταφορές, παρατείνεται μέχρι τις 15 Αυγούστου η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, καθώς και η υποχρέωση για αρνητικό τεστ αυτών που μπαίνουν στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα και για όσους έρχονται αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υπενθυμίζουμε πως με εξαίρεση τους επισκέπτες από αυτές τις χώρες, για τους υπόλοιπους γίνονται μόνο δειγματοληπτικά τεστ. 

 Ο Ν. Χαρδαλιάς ανέδειξε ως «καθοριστικό παράγοντα» την ευθύνη των πολιτών, η οποία βέβαια θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχες πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

πηγή:https://www.902.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.