Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα: 153 νέα σήμερα στην Ελλάδα

Υγεία

Σε 153 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 6/8 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Συνολικά 153 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στη χώρα μας, μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

Τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.123, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Επίσης, 1370 (26.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.551 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Παράλληλα, 14 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 64.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επιπλέον, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ υπάρχουν 210 θάνατοι συνολικά στη χώρα.

Από αυτούς 67 (31.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι τρεις ανησυχητικές εστίες

Αυτό που φέρνει ανησυχία είναι η δημιουργία νέων εστιών μόλυνσης, ενώ αυτό που εντείνει την ανησυχία είναι το γεγονός πως ανάμεσα στα τελευταία κρούσματα, περιλαμβάνονται επαγγελαματίες του κλάδου υγείας, που εργάζονται σε νοσοκομεία.

Από την αρχή της εβδομάδας οι ειδικοί εξέφρασαν ανησυχίες για νέες εστίες μόλυνσης, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν αρκετά μεγάλο πρόβλημα αν δεν τηρηθούν υπό έλεγχο, αφού η διασπορά του ιού μπορεί να ξεφύγει από τις συγκεκριμένες περιοχές ή να προκληθούν νέες εστίες σε περιοχές όπου δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί.

Η Καβάλα, εθεωρείτο μία από τις νέες εστίες μόλυνσης στη χώρα στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με περιστατικά που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο κρέατος.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς ωστόσο, είναι τα κρούσματα που αφορούν σε προσωπικό νοσοκομείων και συγκεκριμένα στον εντοπισμό κρουσμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς» και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το Γενικό και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.