Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Δεν θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ - Πάρο - Αντίπαρο θα κλείνουν νωρίς τα καταστήματα

Υγεία

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση με φόντο την σταθερά αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Μεταξύ των όσων ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή ΔΕΘ, αλλά και αλλάζει το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένα περιοχές.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε σε κυβέρνηση και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. 

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιεωρωμένη ομιλία του, η οποία, όμως, θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.
  •  Από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.
  • Αναφορικά με τα χερσαία σύνορα, από τις 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
  • Ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και παραστάσεις.
  • Τέλος, από τις 11 μέχρι τις 23/8 ορίστηκε απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 07:00 το πρωί στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

«Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων», τόνισε η κ. Πελώνη. 

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Η καθημερινή σημαντική αυξητική τάση στα νέα κρούσματα κορονοϊού και η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση με τους λοιμωξιολόγους να προτείνουν νέα μέτρα για να ανακόψουν την αρνητική αυτή εξέλιξη. Το πρωί έγινε η τακτική τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, όπου ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις οι οποίες ανακοινώνονται. 

Περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί σε τοπικό επίπεδο, σε Πόρο και Αμπελώνα, όπου παρατηρήθηκε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια προκάλεσε η συνεχώς αυξανόμενη καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για ακόμα μια φορά, έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας και προαναγγέλλει νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης».

πηγή:https://sputniknews.gr

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.