ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ : Αρνητικό ρεκόρ με 453 νέα κρούσματα - Έξι οι νέοι θάνατοι

Υγεία

Εντείνεται η ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που όμως δε συνοδεύεται κι από τα απαιτούμενα μέτρα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Συνολικά 453 είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας και 6 οι νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Από τα νέα κρούσματα, 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ της Λέσβου). Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας δήλωσε πως στο Καρά Τεπέ εντοπίστηκαν συνολικά 243 κρούσματα. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει κρούσματα στη δομή, και για αυτό προκύπτει αυτός ο συνολικός αριθμός. 

Στην Αττική ανακοινώθηκαν 174 νέα κρούσματα, καθώς η πρωτεύουσα βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Με τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.595 εκ των οποίων τα 2.618 αφορούν ταξίδι στο εξωτερικό και τα 6.592 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων παραμένουν διασωληνωμένοι 79 ασθενείς, με τα σημάδια της πίεσης στο σύστημα Υγείας να είναι ορατά.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών, μετά τους έξι νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, έφτασε στους 344.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.