Από σήμερα η αυστηροποίηση των περιορισμών - Απουσιάζουν τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας και η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας

Υγεία

Αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων από τις 6 σήμερα το πρωί έως τις 11 Γενάρη, με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πανδημία, ωστόσο στο απυρόβλητο για μια ακόμη φορά μένουν τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, ΜΜΜ, κλπ., καθώς και η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις από σήμερα έως τις 11 Γενάρη, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21.00 το βράδυ μέχρι και 5.00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβέρνηση με βάση και τις σχετικές ανακοινώσεις του Σ. Πέτσα, επιδιώκει το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από τις 11 Γενάρη, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, όπως τάξεις με 15 μαθητές, αξιοποίηση κτιρίων που παραμένουν κλειστά, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και μια σειρά άλλες τεκμηριωμένες προτάσεις που έγκαιρα και κατ' επανάληψη έχει διατυπώσει το κίνημα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Αφού επί τόσες ημέρες καλλιέργησε τον εφησυχασμό, με αφορμή την έναρξη του αναγκαίου, πλην όμως μακρόχρονου εμβολιασμού, σήμερα η κυβέρνηση ανακάλυψε ότι τα προβλήματα και η πίεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένουν, επαναφέροντας μέτρα αυστηρού lockdown.

Πάντως, αυτά τα κυβερνητικά "μπρος - πίσω" είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για το γεγονός ότι το δημόσιο σύστημα παραμένει αθωράκιστο, ενώ αγνοούνται ακόμη τα απαραίτητα μέτρα σε σειρά χώρους, όπως οι εργασιακοί χώροι και τα σχολεία, των οποίων επίκειται το άνοιγμα ξανά με όρους ανασφάλειας.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.