Δε βάζουμε μυαλό | Του Δ.Μ.Μ

Πάρος

Το τι έγινε το καλοκαίρι, το τι αγωνίες περάσαμε με το lockdown όλοι τα θυμόσαστε κι όλοι ευχόμαστε να μη μας συμβεί ξανά αυτό.

Το τι έφταιξε τότε και από εκεί που λέγαμε: «Δόξα Τω Θεώ», βρεθήκαμε να λέμε «Βοήθεια Παναγία Μας», είναι μία άλλη ιστορία για την οποία όμως δεν είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι της κατάστασης, αλλά «βοήθησε» και η αλλοπρόσαλλη προσέγγιση των γεγονότων από την πολιτεία (φουλ τα πλοία και όλα τα Μέσα συγκοινωνίας, καμία ενημέρωση ουσίας κλπ). Δε βάζω μέσα στις ευθύνες και τις χαζομάρες που έγιναν από επαγγελματίες αφού μόνο λίγες δεν ήταν αυτές.

Πάμε στο σήμερα λοιπόν, που μάλλον έχει περισσότερη ουσία από την παρελθοντολογία. Το νησί μας τα πάει μια χαρά πλέον. Αραιά και που κανένα κρούσμα με ρυθμό πολύ μικρό, λίγοι έχουμε μείνει (μόνοι μας σχεδόν), και όσοι αλλοδαποί έχουν ξεμείνει από το καλοκαίρι είναι εκείνοι που έχουν οικία εδώ και πολύ καλά σκέπτονται «που να πηγαίνω τώρα στα Παρίσια και τα Λονδίνα» με τα όσα γίνονται εκεί με τα κρούσματα. Κάπως έτσι έχει η κατάσταση αυτή την εποχή γύρω από την κατάσταση με τον κορωνοϊό και σχεδόν μακαρίζουμε την τύχη μας που δε συμβαίνει στην Πάρο ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές.

Το χειρότερο όμως είναι ότι κάποιοι επιμένουν να κάνουν τα ίδια λάθη! Και εκεί πια δεν πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, αλλά να αντιδράσουμε άμεσα. Ας πάμε λοιπόν στην ουσία και να τονίσω αρχικά ότι και εμένα μου έχουν λείψει ειδικά τα μπαράκια και τα ξενύχτια με τις κραιπάλες. Μόνο που επειδή ο κύριος Covid-19 δεν αστειεύεται «έχω γίνει κότα και κάθομαι στα αυγά μου».

Ποδοσφαιρικός αγώνας του κυπέλου ΕΠΣ Κυκλάδων στις 30 Σεπτεμβρίου στο στάδιο Παροικιάς. Να το γράψω όπως ακριβώς ήταν. Μέσα στο γήπεδο τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και έξω απ’ αυτόν, στον δρόμο, ο χαμός του χαμού. Σύμφωνα με μετριοπαθή υπολογισμό πάνω από 250 άτομα. Άλλοι στη μάντρα πίσω από το τέρμα, άλλοι κατήλθαν στη μάντρα πίσω από την εξέδρα κλπ. Αγώνας ποδοσφαίρου και πάλι στο ίδιο γήπεδο το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Τα ίδια! Ούτε στην αστυνομία ρίχνω τα βάρη ούτε πουθενά αλλού. Εμάς και μόνο εμάς βαραίνει η ανοησία.

Πάμε τώρα και στην άλλη χαζομάρα. Γεμίζουν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο και φωτογραφίες από καταστήματα εστίασης και τους χορούς που ρίχνουν οι συμπολίτες μας, ο ένας πάνω στον άλλον. Προφανώς και λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει τα συγκεκριμένα καταστήματα θέλουν να δείξουν ότι μόνο σε εκείνα γίνονται τα φθινοπωρινά καλά γλέντια!

Για να ξέρουμε λοιπόν τι μας γίνεται! Συμμαζευτείτε όλοι. Ούτε δεύτερο lockdown αντέχει το νησί, ούτε άλλα κρούσματα!

Δ.Μ.Μ.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.