Δημ. Συμβούλιο Πάρου (Τι συζητήθηκε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα)

Πάρος

Ενδιαφέρον παρουσίασαν τα θέματα προ ημερησίας διάταξης, με τον δήμαρχο, να ανακοινώνει στο δημοτικό συμβούλιο, ότι πλέον θα απαντάει σε ερωτήσεις που θεωρεί εκείνος επείγουσες, και στις υπόλοιπες θα δίνεται απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εγώ, θα απαντήσω σήμερα, σε ό,τι είναι επείγον. Ότι δεν είναι επείγον, θα απαντήσει η υπηρεσία και εγώ εγγράφως».

Τουριστική επιτροπή

Ένα σημαντικό ερώτημα στον πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής, Λεοντή Μικέ, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χάρης Γιουρτζίδης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σ’ ένα κακογραμμένο οπτικοακουστικό υλικό (https://www.youtube.com/watch?v=VaQrtkEPay4), που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για λογαριασμό του δήμου και πρόκειται να προωθηθεί στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου (9-12/3), που θα γίνει ψηφιακά. Ο δήμαρχος, αποκρίθηκε πως δεν έχει γνώση για το συγκεκριμένο βίντεο. Δεσμεύτηκε ότι θα το δει και πρόσθεσε πως αυτά τα θέματά πρέπει να ελέγχονται πριν δημοσιοποιηθούν. Ο κ. Λεοντής απάντησε ότι το βίντεο δημιουργήθηκε για άλλη παλιότερη έκθεση και όχι για την έκθεση στο Βερολίνο. Ωστόσο, υποσχέθηκε ότι το βίντεο θα ανανεωθεί και θα διορθωθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Γεφυράκι Προδρόμου

Ερώτημα για το λόγο που καθυστερούν να ολοκληρωθούν τα έργα στο γεφυράκι στον Πρόδρομο (φωτό), έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγουρος Άγγελος και Παυλάκη Αγγελική.

Ο κ. Κωβαίος, τόνισε ότι δεν είναι επείγον και θα απαντηθεί εγγράφως, αλλά ύστερα από πιέσεις, απάντησε, ότι δεν είναι δουλειά του δήμου αλλά της περιφέρειας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε συνεργασία με την κοινότητα Αρχιλόχου, η τεχνική υπηρεσία και ο δήμος, επειδή στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα, κάναμε αίτηση στην περιφέρεια για επέκταση του δρόμου. Το θέμα δεν εγκρίθηκε από την περιφέρεια και πήγαμε στο δικαστήριο. Εμείς συνεργαστήκαμε με τους πολίτες. Μας έκαναν ένα χαρτί και μας έδωσαν τον χώρο για κοινή χρήση. Όταν πήγαμε να κάνουμε τις εργασίες με μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, με πήρε η αστυνομία και μου είπε ότι κάνουμε κάτι παράνομο. Δεν κάνουμε κάτι παράνομο. Μετά ήρθε ένα έγγραφο από την περιφέρεια, ότι κάνουμε παρανομία και αλλάζουμε τον άξονα του δρόμου. Εμείς απαντήσαμε δεν επεκτείνουμε τον δρόμο. Είναι δουλειά της περιφερειακής ενότητας. Κάνουμε ένα πεζοδρόμιο ώστε να μπορεί να περνάει ο κόσμος». Πρόσθεσε ακόμα, ότι μόλις η ΔΕΔΔΗΕ βγάλει την κολώνα από το πεζοδρόμιο θα ολοκληρωθεί το έργο και δε θα υπάρχει κίνδυνος για τους πεζούς και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Εμείς, σημειώνουμε ότι με την υποστελέχωση  στον ΔΕΔΔΗΕ Πάρου, δύσκολα θα ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.