ΔΕΥΑΠ: Έργο δικτύου αφαλάτωσης στην Παροικιά

Πάρος

Το έργο που εκτελεί η ΔΕΥΑΠ στον περιφερειακό δρόμο Παροικιάς, είναι πολύ σημαντικό, αφού θα συνδέσει τον κεντρικό αγωγό του δικτύου Αγίας Υπακοής με το δίκτυο αφαλάτωσης.

Πιο συγκεκριμένα τοποθετούνται νέες σωληνώσεις σε όλο το μήκος του δρόμου από τη δεξαμενή των Αγ. Αναργύρων της Παροικιάς, μέχρι την «Υδρομηχανική» και την αφαλάτωση του Παρασπόρου.

Ακόμα, θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης επί του Περιφερειακού, στο τμήμα από τη μεταφορική του Αναργύρου μέχρι το μανάβικο του Ζουμή, ενώ σε συνεννόηση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, θα χρησιμοποιηθεί το όρυγμα που θα φτιαχτεί, για να τοποθετηθεί και δίκτυο οπτικής ίνας σε περίπου 1,5-2 χιλιόμετρα και να αποφευχθεί σκάψιμο του οδοστρώματος από επικείμενο έργο δικτύων τηλεφωνίας.

Η αναστάτωση

Το όλο έργο έχει φέρει σε αναστάτωση στους οδηγούς, ενώ πολλοί δεν εναρμονίζονται με τις οδηγίες (π.χ. τα οχήματα προς Αλυκή-Αεροδρόμιο να κατευθύνονται μέσω της παραλιακής οδού στον προορισμό τους), με αποτέλεσμα τις μουρμούρες κλπ.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΠ, Νίκο Καραμανέ, το πρώτο και ιδιαίτερα απαιτητικό στάδιο του έργου αφορούσε εργασίες εκσκαφής ενός μεγάλου ορύγματος σε όλο το μήκος της βόρειας πλευράς του Περιφερειακού, από τη διασταύρωση περιφερειακού μέχρι και το κατάστημα «Υδρομηχανική», για την τοποθέτηση δύο σωλήνων διαμέτρου Φ225. Ο ένας θα είναι ο αγωγός μεταφοράς νερού από την μονάδα αφαλάτωσης προς την κεντρική δεξαμενή των Αγ. Αναργύρων, ενώ ο δεύτερος θα είναι ο κεντρικός αγωγός διανομής που θα παρέχει νερό στον παραδοσιακό οικισμό και όλη την δυτική πλευρά της Παροικιάς.

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανές για τη συνέχιση του έργου, μας είπε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες τα συνεργεία με τα βαριά οχήματα και μηχανήματα έργου θα εργαστούν στον κάθετο δρόμο από τα σχολεία προς την Δεξαμενή των Αγ. Αναργύρων, όπως επίσης στον Παρασπόρο, από την στροφή της αντιπροσωπείας «Πυλόστομος» και προς την μονάδα αφαλάτωσης. Παράλληλα, άλλο συνεργείο με μικρό σκαπτικό μηχάνημα θα ξεκινήσει να εργάζεται σε συγκεκριμένα σημεία επί του Περιφερειακού και να βγάζει παροχές από τις νέες σωλήνες προς τα υφιστάμενα υδρόμετρα, ενώ θα τοποθετούν βάνες στους κόμβους και τις διακλαδώσεις προς τον οικισμό. Μόλις ολοκληρώνεται ένα τμήμα, ο σωλήνας θα καθαρίζεται, θα απολυμαίνεται και θα δοκιμάζεται υπό πίεση. Αφού πιστοποιηθεί η σωστή κατασκευή του από τη ΔΕΥΑΠ, θα ακολουθεί αποκατάσταση του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο τμήμα, με οπλισμένο σκυρόδεμα. Η τελική αποκατάσταση με άσφαλτο, σε όλο το πλάτος του δρόμου, αναμένεται να γίνει μετά το καλοκαίρι.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τις οχλήσεις που δημιουργούνται κατά την εκτέλεση των εργασιών. Επίσης, παρακαλεί τους οδηγούς να ελαχιστοποιήσουν τις διελεύσεις από τον Περιφερειακό, επιλέγοντας την παραλιακή οδό και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε όλο το μήκος του δρόμου που διεξάγονται οι εργασίες.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.