Συγκέντρωση υπογραφών για την πλατεία Αγ. Νικολάου(Θαλασσινού)

Πάρος

Από τα μέλη του Συντονιστικού των Συλλόγων της Παροικίας πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Στις 24/2/2021 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (14-13) στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου το ΣΒΑΚ Παροικίας. Ένα από τα θέματα του ήταν η δημιουργία Στάσης ΚΤΕΛ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, με διχοτόμηση της.

 

Ίσως, λόγω της κατάστασης με τον Covid-19, να υπήρξε ελλιπής ενημέρωση των κατοίκων της Παροικίας για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.

 

Οι Σύλλογοι που συμμετέχουμε στο συντονιστικό, γίναμε δέκτες έντονων αντιδράσεων από τα μέλη μας, τα οποία θεωρούν ότι ανάμεσα σε άλλα, η διχοτόμιση του Πάρκου για την εξυπηρέτηση των ΚΤΕΛ, θα πλήξει σοβαρά την αισθητική εικόνα και το μικροκλίμα της περιοχής που είναι ήδη επιβαρυμένο από το έντονο μποτιλιάρισμα κατά τους θερινούς μήνες, και θα δημιουργήσει επιπρόσθετη έντονη όχληση στο Κέντρο Υγείας.

Επιπλέον , υποστηρίζουν ότι σε επίπεδο αστικού σχεδιασμού καταργεί τη φυγή προς την Εκατονταπυλιανή, πλήττει την εικόνα «εισόδου» προς το νησί και αψηφώντας την ιστορικότητα του χώρου, αποδυναμώνει το ρόλο του συγκεκριμένου πάρκου, καθιστώντας το μικρό κομμάτι που απομένει, μία αμήχανη επιφάνεια, χωρίς χρήση και χωρίς λειτουργικότητα και τελικά καταργεί έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Εμείς τα μέλη του Συντονιστικού των Συλλόγων, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να καταγραφεί η αντίδραση αυτή. με τον πιο αξιόπιστο τρόπο.

Για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία συλλογής υπογραφών, με στόχο την επανεξέταση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου."

Συνυπογράφουν οι κάτωθι σύλλογοι της Παροικίας, Πάρου:

  • Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους»
  • Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου
  • Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου
  • Σύλλογος Καφεστιάτορων Πάρου
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου- Αντιπάρου "Π.Καλλιέρος"

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.