Διδασκόμαστε και τιμάμε

Πάρος

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου μας, προς τιμή των δράσεων του τόπου μας, για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η εφημερίδα μας με πρωτοκολλημένη πρόταση εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση και να καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Eσωτερικών, ώστε με προεδρικό διάταγμα να καθιερωθεί η 24η Απριλίου ως ημέρα δημόσιας τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για το δήμο Πάρου.

 Στις 24 Απριλίου 1821 ο Φιλικός, Παναγιώτης Δ. Δημητρακόπουλος, κήρυξε την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση στο νησί της Πάρου.

Το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός για την ιστορία του νησιού μας πιστεύουμε ότι πρέπει να διδάσκεται αλλά και να τιμάται ανάλογα. Γι’ αυτό θέσαμε την πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρά τη θετική εισήγηση του Δημάρχου και τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, το δημοτικό συμβούλιο δεν κατέληξε σε απόφαση. Οι ενδοιασμοί κάποιου συμβούλου ως προς τη βιαστική δρομολόγηση της διαδικασίας και οι αιτιάσεις γύρω από την απαιτούμενη μελέτη των γεγονότων του τόπου μας (…) δημιούργησαν κάποια αμηχανία στο σώμα και τελικά οδήγησαν στην αναβολή συζήτησης του θέματος για επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ομόφωνη απόφαση εισήγησης προς το υπουργείο Εσωτερικών και την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος γι’ αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός της ιστορίας του τόπου μας.

Ν.Ρ.Λ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.