Αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Πάρος

Η δημοτική κοινότητα Πάρου δημοσιοποίησε προτάσεις της για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

Όπως σημειώνει: «Η φροντίδα και η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης στο δικαίωμα στη ζωή και καθορίζει το μέτρο του πολιτισμού μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, το συμβούλιο της κοινότητας Πάρου προτείνει στον δήμο Πάρου την  εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης που θα περιλαμβάνει:

-τοποθέτηση stand με σακουλάκια μίας χρήσης συλλογής των περιττωμάτων των ζώων συντροφιάς σε δημόσιους χώρους, κεντρικά σημεία της πόλης, πλατείες,  παιδικές χαρές, παραλίες ώστε να ενθαρρύνουμε την εθελοντική προσπάθεια πολιτών για την καθαριότητα της πόλης και προστασία της δημόσιας υγείας

-τοποθέτηση υποδομών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων με την ενδεδειγμένη τροφή  και υπόδειξη των σημείων εγκατάστασής τους από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Πάρου

-ενημέρωση των πολιτών για το πρόγραμμα και τα οφέλη του με όλα τα πρόσφορα μέσα (έντυπο υλικό, διαδίκτυο, ιστοσελίδα δήμου, ΜΜΕ)».

Σχετικά με την πρόταση του τοπικού συμβουλίου Παροικιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Πάρου, Πάνος Κεμπάμπης, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

«[…] Πρώτα από όλα, να δηλώσω ότι κατά βάση συμφωνώ και μετά, λίγα λόγια για την ιστορία με τις ταΐστρες. Η πρώτη που ζήτησε ταΐστρες, ήταν η κ. Ειρήνη Ρούσσου, πρόεδρος κοινότητας Κώστου, τον Ιούνιο του 2020. Ήταν πολύ καλή ιδέα -δικιά της- την υιοθέτησα και ζήτησα από τον δήμαρχο την προμήθεια των συστημάτων σίτισης ζώων συντροφιάς, το οποίο έγινε δεκτό, και τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε. Στη συνέχεια ζήτησα τη βοήθεια του κ. Πέτρου Αυλήτη, σύμβουλο της κοινότητας Πάρου, ο οποίος σε συνεννόηση με τους φιλόζωους Πάρου, μου υπέδειξε 11 σημεία στην Παροικιά για την τοποθέτηση των, σημεία που ήδη έριχναν τροφές οι φιλόζωοι της Πάρου.           

Στη συνέχεια, λόγω του ότι, η τεχνική υπηρεσία του δήμου είναι υποστελεχωμένη από εργάτες, ζήτησα τη βοήθεια από τον προϊστάμενο καθαριότητας κ. Λουκή Κυριάκο, ο οποίος πρόθυμα δέχτηκε να της τοποθετήσει. Στη συνέχεια έως σήμερα, λόγω πολλών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, διαφόρων εμποδίων και ενστάσεων, δεν έχουν τοποθετηθεί -εδώ θέλει Χάρη-. Μετά από 10 μήνες, τώρα βλέπω την ανακοίνωση της κοινότητας Πάρου για την τοποθέτησή τους, και την τοποθέτηση stand με σακουλάκια μιας χρήσης, συλλογής περιττωμάτων των ζώων συντροφιάς, σε δημόσιους χώρους».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.