Πλατεία Αγ. Νικολάου και ΚΤΕΛ | Του Π. Κεμπάμπη

Πάρος

Το τελευταίο διάστημα πολλές αναρτήσεις στο fb και διάφορα άρθρα στη «Φωνή της Πάρου», αναφέρονται στην πλατεία του Αγ. Νικολάου και στο ΚΤΕΛ.

Από πολίτες και από συλλόγους που ήταν αδιάφοροι και απόντες από τις παρουσιάσεις που έγιναν από τους μελετητές –συγκοινωνιολόγους και Μετσόβιο Πολυτεχνείο- για το ΣΒΑΚ Παροικιάς και επίσης, δεν παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, ώστε με τα δικά τους μάτια και αυτιά, να ξέρουν τι λέει ο κάθε σύμβουλος και τι στο τέλος ψηφίζει. Αναφορές και άρθρα και από άλλους, που ναι μεν ήταν παρόντες, αλλά παρουσιάζουν τα πράγματα όπως θέλουν, για λόγους ψηφοθηρίας και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Λοιπόν, στις 24 Φεβρουαρίου 2021, στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσιάστηκε από τον μελετητή κ. Ευσταθειάδη, η Β’ φάση του ΣΒΑΚ Παροικιάς, μέσα στην οποία είναι και το σχέδιο της πλατείας Αγ. Νικολάου, άσχημα διχοτομημένη. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Κουντρομιχάλης, ρώτησε τον μελετητή, εάν αυτό είναι το τελικό σχέδιο ή μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις και αλλαγές και αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Ο κ. Ευσταθειάδης –μελετητής- ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι, αυτό είναι το αρχικό σχέδιο και ότι μπορούν και θα γίνουν αλλαγές, και πρέπει να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, για να προχωρήσει όλο το ΣΒΑΚ. Για αυτό τον λόγο η Β’ φάση του ΣΒΑΚ Παροικιάς, ψηφίστηκε από τους 14 συμβούλους, που θέλουμε να δώσουμε κάποιες λύσεις, στο γενικό κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικιάς, και καταψηφίστηκε από τους 13 που σκοπό έχουν να μη γίνει τίποτα έως το 2023 τις επόμενες εκλογές.

Οπότε, το σχέδιο –πράγματι έκτρωμα- που κυκλοφορεί στο fb, δεν είναι το τελικό. Έγινε για να προχωρήσει το ΣΒΑΚ. Όλοι μας θυμόμαστε πως ήταν το πάρκο, και όσοι δεν το θυμούνται το βλέπουν στο fb.

Ήδη, ο Δήμος έχει βάλλει στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα κωδικό για μελέτη, σχεδιασμό και υλοποίηση, για την ανάπλαση της πλατείας, με κατεύθυνση όπως ήταν τότε. Διχοτόμηση δε θα γίνει. Ένα μικρό μέρος θα θυσιαστεί, για να δοθεί μια μικρή ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο του κέντρου της Παροικιάς, για να γίνει ΣΤΑΣΗ, και όχι σταθμός λεωφορείων. Ο σταθμός θα είναι έξω από την Παροικιά, και είναι μια παρέμβαση αναστρέψιμη. Όταν θα φύγει κάποτε, το επιβατικό λιμάνι από την Παροικιά, η πραγματική λύση του προβλήματος, μαζί με την αποκέντρωση των υπηρεσιών (τράπεζες αστυνομία κ.λ.π) θα μπορεί να ενσωματωθεί και πάλι στην πλατεία. Άλλες είναι οι μη αναστρέψιμες παρεμβάσεις που έγιναν στην Παροικιά. Δεν ξεχνάμε, και όποιος δε θυμάται, ή δεν τις ξέρει, μπορώ να τις ξαναπώ.

Παρακαλώ τους πολίτες της Πάρου, και όσους ενδιαφέρονται για την Πάρο, να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, που μεταδίδονται live στο διαδίκτυο, για να μη σας παραμυθιάζουν.

Κεμπάμπης Πάνος

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.