Στην εισαγγελία ο PAWS για τον δήμο Πάρου

Πάρος

Ο σύλλογος  Προστασίας Ζώων Πάρου  (PAWS), κατέφυγε στην εισαγγελία Σύρου για οφειλή του δήμου Πάρου προς κτηνιατρική κλινική.

Σύμφωνα με την καταγγελία «ο σύλλογος PAWS έχει επανειλημμένα ζητήσει από τον δήμο και τον ίδιο τον δήμαρχο την άμεση διευθέτηση οφειλής 7.500 ευρώ προς τον αρμόδιο κτηνίατρο για κτηνιατρικές υπηρεσίες σε αδέσποτα ζώα του νησιού (εμβολιασμούς, στειρώσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπείες, αποπαρασιτώσεις κλπ.) που αφορούν στην περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020.

Λόγω ολιγωρίας του δήμου στην ενεργοποίηση του ετήσιου προγράμματος 2020 για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, το οποίο, ενώ όφειλε να ξεκινήσει στις αρχές του 2020 ξεκίνησε με καθυστέρηση 10 περίπου μηνών, δηλαδή στα τέλη Οκτωβρίου 2020 (όταν και υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ δήμου και κτηνιάτρου), όλες οι κτηνιατρικές υπηρεσίες που εξακολουθούσαν να παρέχονται από τον κτηνίατρο στα αδέσποτα κατά το ως άνω διάστημα, έμεναν απλήρωτες. Ενώ, παρόλες τις συνεχείς υπενθυμίσεις και τα έγγραφα αιτήματα του συλλόγου προς τον δήμο, η οφειλή αυτή δεν έχει ακόμα εξοφληθεί!».

Σύμφωνα με την καταγγελία ως έσχατη λύση για τη διευθέτηση της εν λόγω εκκρεμότητας, το ΔΣ του συλλόγου PAWS αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Με έγγραφη αναφορά του προς τον εισαγγελέα Σύρου, καταγγέλλει την δημοτική Αρχή για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την εκ του νόμου υποχρέωση του δήμου ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, ούτε το πρόγραμμα αδέσποτων για την τρέχουσα χρονιά έχει ακόμα δρομολογηθεί, με τον κίνδυνο να οδηγηθεί και πάλι η κατάσταση σε αδιέξοδο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα και ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται στην επικράτειά τους.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.