Ομάδα Γυναικών Πάρου Αντιπάρου (ΟΓΕ) Πέμπτη 6 Μάη 10 πμ Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους

Πάρος

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία   Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Ξεσηκωνόμαστε και εμείς όπως όλοι οι εργαζόμενοι Πανελλαδικά ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα που μας θέλει σύγχρονες σκλάβες και σκλάβους, φέρνοντας τις ανατροπές του αιώνα αφού:

 •  καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί την 10ωρη δουλειά
 •  φέρνει τις απλήρωτες υπερωρίες
 •  επεκτείνει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
 •  μονιμοποιεί και θεσμοθετεί την τηλεργασία

  Έτσι θα έχουμε και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης ημέρας, το ωράριο και τη ζωή-λάστιχο για την εργαζόμενη σμπαραλιάζοντας την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, αυξάνοντας την αδυναμία να συνδυαστούν η μητρότητα με την εργασία.
  Επιστρέφουμε ως απαράδεκτο το τερατούργημα της κυβέρνησης, που προωθείται μάλιστα και με το καμουφλάζ της «ισότητας των δύο φύλων».
  Έτσι, η γονική άδεια για τον εργαζόμενο πατέρα στην πραγματικότητα επιδιώκει να μοιράσει τα βάρη και τις ευθύνες σε άνδρες και γυναίκες, δεν αναιρεί την εργασιακή ζούγκλα!
  Δεν ανατρέπει την έλλειψη κρατικών μέτρων προστασίας της μητρότητας και φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ αφού όλα αυτά λογαριάζονται ως «κόστος» για το κράτος.
  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας να χτιστεί η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, που περιμένουν νέο πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.
  Τα πανηγύρια της κυβέρνησης και των κομμάτων που βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ αφορούν την ανάκαμψη των κερδών των εκμεταλλευτών του μόχθου μας

  Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία του νησιού,

  Πέμπτη 6 Μάη 10 το πρωί στην πλατεία Μ. Μαυρογένους

  και διεκδικούμε η ανάπτυξη της γνώσης και της επιστήμης να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων και μείωσης του σταθερού ημερήσιου χρόνου και όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

  Ομάδα Γυναικών Πάρου Αντιπάρου (μέλος της ΟΓΕ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.