Ανοιχτό κάλεσμα Δημάρχου Πάρου προς τα Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα-Πολυιατρεία για συμμετοχή στην επιχείρηση "Ελευθερία"

Πάρος

Με μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ο δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς υγείας (υπουργείο Υγείας , Κέντρο Υγείας Πάρου) να επιταχυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία στο νησί μας

και να ενταχθεί η Πάρος στον κυβερνητικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό ώστε το σύνολο των κατοίκων του νησιού μας να έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Επίσης με ανοιχτό κάλεσμα προς  τα Ιδιωτικά Πολυιατρεία – Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα της Πάρου, ο δήμαρχος  ζητάει να δηλώσουν συμμετοχή στην επιχείρηση «Ελευθερία», με στόχο να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα περισσότεροι συμπολίτες μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος με επιστολή στις 9 Μαρτίου που είχε απευθύνει προς τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια σημείωνε:  «Η σημερινή πρόοδος των εμβολιασμών είναι  πολύ μικρή και σε απόλυτο αριθμό μόλις ξεπερνάει τα 250 άτομα σε σύνολο σημερινού γενικού πληθυσμού πλέον των 20000 κατοίκων.  Με τη σκέψη και μόνο της περσινής απότομης διακοπής των τουριστικών δραστηριοτήτων το Δεκαπενταύγουστο, και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε ως Δήμος  και ως επιχειρηματική κοινότητα να σταθούμε όρθιοι, σας παρακαλούμε να εντάξετε το νησί μας στον άμεσο οριζόντιο εμβολιασμό.»

Οι σημερινές επιστολές του δημάρχου είναι οι παρακάτω:

Προς:   Ιδιωτικά Πολυιατρεία Πάρου - Ιατρικά -Διαγνωστικά Κέντρα

         ΘΕΜΑ: Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην επιχείρηση «Ελευθερία»

Αξιότιμοι κύριοι,

Με στόχο να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα και να διασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση στον εμβολιασμό σε όσους πολίτες το επιθυμούν, ψηφίστηκε στις 22 Απριλίου 2021 τροπολογία με την οποία θα επιτρέπονται οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι πλέον θα μπορούν να γίνονται εμβόλια για τον κορωνοϊό και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας και ειδικότερα σε ιδιωτικά πολυϊατρεία, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια. Οι συγκεκριμένες μονάδες θα είναι υποχρεωμένες να αξιοποιούν δικό τους ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr (ηλεκτρονική δ/νση - https://emvolio.gov.gr/vcenter) έχει ανέβει η φόρμα στην οποία όσοι επιθυμείτε μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον και να συμμετάσχετε στην επιχείρηση «Ελευθερία», ενώ εκεί περιλαμβάνονται και όλοι οι σχετικοί όροι και προϋποθέσεις.

Με την ευκαιρία αυτή σας ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνδρομή σας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας και σας παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε σε αυτό το πάνδημο κάλεσμα για να συμμετάσχετε σε αυτήν την νέα εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωση του Covid-19.

Συν/να:

Το με αρ. πρωτ. 4109/09-03-2021 αίτημα ένταξης της Πάρου για άμεσο οριζόντιο εμβολιαμό

Το με αρ. πρωτ.7170/23-04-2021 έγγραφο προς το ΚΥ Πάρου και 2 ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

Το με αρ. πρωτ. 390/07-05-2021 έγγραφο –απάντηση του ΚΥ Πάρου για την αύξηση αριθμού εμβολιαζόμενων

 

    Προς:   Κέντρο Υγείας Πάρο  - Κοιν.:ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

 ΘΕΜΑ: Δυνατότητα ανταπόκρισης του Κέντρου Υγείας Πάρου σε ενδεχόμενη αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών για τον οριζόντιο εμβολιασμό του συνόλου των κατοίκων της Πάρου

Σε συνέχεια της μέχρι σήμερα επικοινωνίας με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, θέσαμε αίτημα για την επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας στο νησί μας και την ένταξή της Πάρου στον κυβερνητικό σχεδιασμό για οριζόντιο εμβολιασμό.

Κατόπιν τούτου και σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του προγράμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τη δυνατότητα ανταπόκρισης του Κέντρου Υγείας Πάρου σε ενδεχόμενη αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών για τον Covid-19 προκειμένου να εκκινήσει άμεσα ο οριζόντιος εμβολιασμός  όλων των κατοίκων της Πάρου και παραμένουμε στη διάθεσή σας να συμβάλλουμε με όποιο πρόσφορο μέσο για την διευκόλυνση της διαδικασίας.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.