Ανησυχία στην Αλυκή

Πάρος

Την περασμένη εβδομάδα σχετικά με πληροφορία που διακινήθηκε για ελλιμενισμό σκάφους στο αγκυροβόλιο της Αλυκής και ουσιαστικά «εκδίωξη» αλιευτικών σκαφών, προκλήθηκε ένταση των κατοίκων της περιοχής.

Για το παραπάνω θέμα και υπό τον τίτλο: «Όχι στην υποβάθμιση των αλιευτικών μας καταφυγίων», από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Ανάστατη είναι η κοινωνία της Αλυκής μετά την πληροφορία ότι το Ε/Γ- Τ/Ρ Alexander πρόκειται να ελλιμενιστεί στο υπό κατασκευή αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής λόγω της ακινησίας του και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Σε επικοινωνία που είχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Ροκονίδας με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, Στ. Καραχάλιο, επιβεβαιώθηκε η έκδοση ΚΥΑ βάσει της οποίας τα Λιμενικά Ταμεία πρέπει να μεριμνήσουν για των ελλιμενισμό ανάλογων περιπτώσεων λόγω της θερινής τους ακινησίας σε κατά τόπους αλιευτικά καταφύγια. Ο Κ. Ροκονίδας μετέφερε την ανησυχία των κατοίκων της Αλυκής και εξέφρασε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε μια τέτοια εξέλιξη.

Πρόκειται για μια υπουργική απόφαση που ικανοποιεί ενδεχομένως τους επιδοτούμενους εφοπλιστές με όχι ευκαταφρόνητα ποσά για την ακινησία των σκαφών τους, αλλά σίγουρα προκαλεί αρνητικές συνέπειες στα προορισμένα για άλλους σκοπούς αλιευτικά καταφύγια προσβάλλοντας αισθητικά και περιβαλλοντικά τους παρακείμενους οικισμούς, όπως πέρσι το Πίσω Λιβάδι. Πολύ περισσότερο όταν στη περίπτωση της Αλυκής πρόκειται για ένα έργο του οποίου εκκρεμεί η παράδοση και στερείται φωτισμού με προβλήματα ποιότητας στα εγκατεστημένα φωτιστικά, ζητήματα που ήρθαν για συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου από τον εκπρόσωπό μας Β. Σιέττο.

- Ζητάµε από τον Πρόεδρο του Λιµενικού Ταµείου να συγκαλέσει άµεσα ∆ιοικητικό Συµβούλιο για το θέµα αυτό και από τον ∆ήµαρχο να παρέµβει στον Υπουργό Ναυτιλίας για την επίλυση του.

Τα αλιευτικά καταφύγια του νησιού µας δεν αποτελούν καρνάγια ή επισκευαστικές ζώνες»

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.