Προβλήματα τηλεοπτικού σήματος στην Πάρο

Πάρος

Από τον αναγνώστη της εφημερίδας μας, Γιώργο Ηγουμενάκη, μας στάλθηκε η παρακάτω επιστολή σχετικά με το τηλεοπτικό σήμα στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, που ως γνωστόν εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Στην επιστολή του ο συμπολίτης μας σημειώνει: «Συνομίλησα με πολλούς που έχουν σπίτια σε Μάρπησσα, Πρόδρομο, Μάρμαρα, Χρυσή Ακτή, Δρυό, Άσπρο Χωριό, και όλοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα.

Το τηλεοπτικό σήμα που λαμβάνουμε είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και είναι αδύνατον να παρακολουθήσουμε οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι για συνεχόμενο διάστημα πάνω από 30 λεπτά. Μεταξύ της μεγάλης κεραίας που έχει εγκατασταθεί στις Λεύκες και σε πολλά σπίτια στις παραπάνω περιοχές, παρεμβάλλονται ορεινοί όγκοι οι οποίοι δεν επιτρέπουν την απευθείας λήψη σήματος από εκεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, πλήθος κατοίκων αυτών των περιοχών έχουν γυρίσει τις κεραίες των σπιτιών τους και παίρνουν χαμηλής ποιότητας ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από τη Νάξο ή και την Ίο (ή αναγκάζονται να πληρώνουν για υπηρεσίες συνδρομητικής/δορυφορικής τηλεόρασης).

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με την εξυπηρέτηση πελατών της Digea, με ενημέρωσαν ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι γιατί και έχουν επαρκείς εγκαταστάσεις στην Πάρο αλλά και όταν παρεμβάλλεται θάλασσα στη λήψη ψηφιακού σήματος (π.χ. από Νάξο ή Ίο) αυτό δεν είναι καθόλου σταθερό.

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον δήμο Πάρου, υπενθύμισα στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία ότι ο δήμος θα πρέπει να τοποθετήσει αναμεταδότη όπως είχε και στο παρελθόν (αν και τώρα η σχετική εγκατάσταση για κάποιον λόγο δε λειτουργεί). Ενημερώθηκα ότι δεν έχουν προγραμματίσει κάτι τέτοιο και ούτε έχουν σκοπό να κάνουν κάτι άμεσα.

Ελπίζω με αυτήν την επιστολή να καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους για να πράξουν αυτό που πρέπει, όχι μόνο επειδή όλοι εμείς πληρώνουμε ανελλιπώς δημοτικά τέλη αλλά και γιατί το τηλεοπτικό σήμα είναι σημαντικό να είναι επαρκές εφόσον η τηλεόραση αποτελεί μέσο ενημέρωσης και όαση διασκέδασης για πολλούς συνανθρώπους μας (τρίτη ηλικία, παιδιά, ΑΜΕΑ, κλπ)».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.