Μονοπάτια χωρίς πιστοποίηση

Πάρος

Η Πάρος είναι ένα νησί το οποίο τουριστικά αναπτύσσεται διαρκώς προσφέροντας πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τουρισμού, για τους επισκέπτες.

Ένας από αυτούς που θέλει να προωθήσει ο δήμος. είναι η πεζοπορία, μέσα από τα όμορφα μονοπάτια της Πάρου, καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τουρίστες, που έρχονται στο νησί μας, αναζητούν και ασκούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Ωστόσο, ενώ σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις, που συμμετέχει, η τουριστική επιτροπή της Πάρου, παρουσιάζει τη δυνατότητα της πεζοπορίας στο νησί μας, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει πιστοποιηθεί κανένα από τα τέσσερα μονοπάτια που είναι διαθέσιμα.

Για να πιστοποιηθούν τα μονοπάτια χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Οι βασικές ωστόσο, είναι δύο. Πρώτον, πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα, δηλαδή, να είναι καθαρισμένα απ’ οτιδήποτε αντικείμενο ή βλάστηση υπάρχει πάνω στο δρόμο του μονοπατιού. Δεύτερο, να έχει την κατάλληλη σήμανση, έτσι ώστε ο περπατητής, να ξέρει που κατευθύνεται, αλλά και αν πηγαίνει εκεί που θέλει. Ακόμα στο μονοπάτι ν.4 (Παροικιά - Μαράθι - Πρόδρομος), ούτε σήμανση υπάρχει προς τα που να πάει, ο πεζοπόρος, ούτε είναι καθαρισμένο για να περπατήσει εύκολα.

Οι κινήσεις της περιφέρειας και η ολιγωρία του δήμου

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καλύψει τη χρηματοδότηση, αλλά μέχρι στιγμής το ζήτημα καθυστερεί να ξεκινήσει από την ολιγωρία των υπηρεσιών του δήμου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η περιφέρεια έχει ζητήσει, την απόσπαση, συγκεκριμένου υπαλλήλου, για ένα πολύ μικρό συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τον δήμο, ο οποίος έχει άρτιες γνώσεις στα συγκεκριμένα θέματα, ώστε να είναι υπεύθυνος όλων των ενεργειών που θα γίνουν για τη σήμανση και τον καθαρισμό των τεσσάρων μονοπατιών. Μέχρι στιγμής όμως, ο δήμος, έχει αρνηθεί να κάνει δεκτό το αίτημα της περιφέρειας, καθώς, όπως δηλώνουν, τον χρειάζονται στον πόστο του.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.