Παντού ενοικιαζόμενα οχήματα

Πάρος

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί έντονα πολλούς επιβάτες του αεροδρομίου Πάρου, που έρχονται ή πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, κάθε καλοκαίρι, είναι η έλλειψη χώρου στάθμευσης.

Οι χώροι εκεί έχουν καταληφθεί από τα πολλά ενοικιαζόμενα οχήματα που φέρνουν οι εταιρίες ενοικιάσεων και παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου δικαιούνται μόνο δύο συγκεκριμένες εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκίνητων να σταθμεύουν τα οχήματα τους, καθώς πληρώνουν αντίστοιχο αντίτιμο στην Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας). Ο αριθμός που δικαιούνται είναι 5 αμάξια η κάθε εταιρία στον δικό τους οριοθετημένο χώρο.

Ωστόσο, αν επισκεφθεί κανείς τον χώρο πάρκινγκ του αεροδρομίου, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν και άλλες εταιρίες, οι οποίες έχουν πάρει θάρρος, από τον μηδενικό έλεγχο που γίνεται και αφήνουν τα οχήματα τους εκεί. Πολλές φορές είναι σταθμευμένα εκεί για πολλές μέρες, στερώντας από ταξιδιώτες, αλλά και τους εργαζομένους των υπηρεσιών του αεροδρομίου μια θέση πάρκινγκ για να παρκάρουν τα αμάξια τους.

Επίσης, άλλο ένα φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι τα βανάκια που μεταφέρουν τουρίστες από και προς το αεροδρόμιο, σταματάνε όπου τους είναι πιο εύκολο, αδιαφορώντας αν εμποδίζουν. Ακόμα και μπροστά στην πύλη όπου διέρχεται συχνά το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η κατάσταση στον μικρό χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου έχει ξεφύγει, καθώς δεν υπάρχει κάποιος να βάλει μια τάξη.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.