Πυρκαγιά στην Πάρο: Τελευταίες εξελίξεις(pics)

Πάρος

Εκτός κινδύνου φαίνονται πως είναι οι οικισμοί των Λευκών και του Προδρόμου, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που σημειώθηκε   κατά τις 12:00 το μεσημέρι, έχει τεθεί υπό έλεγχο, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής. 

 Συγκεκριμένα, εκτός των επίγειων μέσων,  συμμετείχαν   δύο αεροσκάφη τύπου Canadair και δύο ελικόπτερα. Κατόπιν, μεγάλων προσπαθειών, οι άνθρωποι της πυροσβεστικής,  έθεσαν υπό έλεγχο μεγάλη εστία πυρκαγιάς, στην περιοχή του Χοιρόλακκα προς τις Λεύκες, όπου αν δεν αντιμετωπιζόταν άμεσα θα υπήρχε κίνδυνος για το παραδοσιακό χωριό της Πάρου. 

Αυτή την στιγμή η κατεύθυνση της πυρκαγιάς έχει αλλάξει, κατευθύνεται  προς το νότο, υπάρχει κίνδυνος, για τις εκκλησίες, της Αγίας Κυριακής και  του Αγίου Αρτεμίου. Όλα τα  μέσα που διαθέτει  το πυροσβεστικό κλιμάκιο, αλλά και ενισχύσεις από άλλες περιοχές , προσπαθούν να θέσουν τις εστίες υπό έλεγχο και να σβήσουν ολοκληρωτικά την πυρκαγιά. 

Τι προηγήθηκε 

Περίπου στις 12: 00 το μεσημέρι  εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής στην περιοχή του Άγιου Νικόλαου βόρεια του Άγιου Βλάση της κοινότητα Κώστου. 

 Η φωτιά,  έκαψε ολοκληρωτικά  τμήμα της περιοχής του Χοιρόλακκα, όπου πέρασε και προς τα λατομεία της περιοχής και έκαψε μεγάλη περιοχή του λόφου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Λεύκες είχαν μείνει  για πολύ ώρα χωρίς ρεύμα, όπως ο Δρυός και μέρος του Προδρόμου.  

Σύμφωνα με αρχική ανακοίνωση της  πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χορτολιβαδική έκταση στη περιοχή του Κώστου. 

canadair

fvtia 2

fvtia 3

fvtia 4

fvtia

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.