ΕΟΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ :ΨΕΜΑΤΑ & ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΡΟΥ

Πάρος

Απαράδεκτες τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης-7-2021, μετά από ερώτημα του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, κου Κ. Ροκονίδα, σχετικά με μη ικανοποιημένα αιτήματα της ΕΟΔ Κυκλάδων, προς το Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου και το Δήμο Πάρου,  από το 2017.

 

Για όσους δε γνωρίζουν, η ΕΟΔ Κυκλάδων ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες από το 2003, με έδρα  τη Νάουσα Πάρου.  Είναι ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με Αρ. Μητρώου 27/2003 και στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Πολ. Προστασίας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

2021 07 15 sima EOD

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική, το Κέντρο Υγείας, με φορείς και Συλλόγους στην Πάρο, την Αντίπαρο, τη Νάξο και αλλού.  

Οι συνεχείς εκπαιδεύσεις των μελών της αφορούν έρευνα και διάσωση σε στεριά και θάλασσα, αντιμετώπιση πυρκαγιών, Πρώτες Βοήθειες, τηλεπικοινωνίες.

Οι 516 διακομιδές ασθενών και τραυματιών, από 11-6-2012 έως 14-7-2021, είναι  επίσης μέρος της δράσης των μελών της ομάδας.

Τα 688 Δελτία Τύπου είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας.

Θεωρούμε ότι, σε μια εθελοντική ομάδα, με αυτή την προσφορά στον τόπο, δεν αξίζουν…

-ούτε η στάση του Δημάρχου κου Μάρκου Κωβαίου,

-ούτε το ψέμα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου, κου Σταύρου Καραχάλιου, ότι έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας,

-ούτε η έμμεση, πλην σαφής, απειλή του Αντιδημάρχου, κου Βατίστα Ρούσσου, ότι «…σε λίγο δε θ’ ανάβει ούτε η λάμπα…», αναφερόμενος στην παραχώρηση (από το 2005) στην ΕΟΔ, του χώρου που χρησιμοποιεί ως γραφείο, στη Νάουσα.

Κλείνοντας, αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την, με Αρ. Πρ. 34052 / 5-5-2021, απόφαση του Αν. Υπουργού κ. Στ. Πέτσα (παρ.  4…στ): «…4. Με τα ανωτέρω ποσά οι Δήμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως:…… στ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α' βαθμού… »

 

Είναι, επιεικώς, ντροπή, αιρετοί  να συμπεριφέρονται απαξιωτικά, σε μια εθελοντική ομάδα, την οποία, όμως, δε διστάζουν να καλέσουν, όταν χρειάζονται τη βοήθεια της.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.