Στην ΕΚΤΕΡ η αναβάθμιση του αεροδρομίου

Πάρος

Η εταιρεία «ΕΚΤΕΡ» αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου στην Πάρο.

Μεταξύ των άλλων εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία, η «ΕΚΤΕΡ» μειοδότησε με ποσοστό έκπτωσης 31,65%. Η συνολική εκτιμώμενη αξία του έργου, χωρίς το ΦΠΑ ανέρχεται στα 37,26 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, καθώς έχει καταχωρηθεί στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη και Βελτίωση Υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου». Για τα έργα ανάπτυξής και βελτίωσης των υποδομών του κρατικού αερολιμένα Πάρου η μελέτη προβλέπει την κατασκευή νέας κτιριακής εγκατάστασης 12.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα συμπεριλαμβάνει σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αγγελιών πτήσεων, σύστημα CUTE, επιπλέον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, φυλάκιο ασφαλείας και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Επιπρόσθετα θα επεκταθεί ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών κατά 90 μέτρα προς το νότιο τμήμα του αεροδρομίου και 50 μέτρα προς το βόρειο. Θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις αποστράγγισης και εγκαταστάσεις ηλεκτρομηχανολογικές που θα αφορά τον τομέα της σήμανσης. Ακόμα, όσο αφορά τον διάδρομο προσγείωσης / απογείωσης θα επεκταθεί από τα 1.400 μέτρα που είναι σήμερα, στα 1800 μέτρα, με στόχο να προσεγγίζουν μεγαλύτερα αεροπλάνα. Θα γίνουν επίσης εργασίες για διαμόρφωσης ζωνών «RESA», διαγραμμίσεις σήμανσης στον χώρο στάθμευσης, αλλά και νέος πύργος ελέγχου με 159 τετραγωνικά μέτρα. Πιθανόν η σημερινή κτιριακή εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί από το πυροσβεστικό κλιμάκιο του αεροδρομίου. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων αναβάθμισης του κρατικού αερολιμένα Πάρου, με βάση τη σύμβαση, προβλέπετε να έχει ολοκληρωθεί εντός 30 μηνών.

Ο Αθανάσιος Σίψας, εκπρόσωπος της εταιρείας «ΕΚΤΕΡ», με εμπειρία από ανάλογα μεγάλα έργα, συντόνισε και παρακολούθησε όλες τις δαιδαλώδεις διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου και την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών για το έργο. Μ’ αυτόν τον τρόπο κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να φτάσουμε στον διαγωνισμό για την επιλογή του αναδόχου, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Παράλληλα ο κ. Σίψας ενημέρωνε συνεχώς για την εξέλιξη των διαδικασιών τόσο την διοίκηση του δήμου όσο και την αντιπολίτευση.

Ο κ. Σίψας εκτός από την πολυσχιδή επιχειρηματική του δραστηριότητα σ’ όλη την χώρα, αλλά και στην Πάρο, διατηρεί ιδιαιτέρους κοινωνικούς δεσμούς με τους παριανούς. Συχνά τον συναντάμε στο αναλόγιο του Ιερού προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής μαζί με τους άλλους ψάλτες, αφού είναι λάτρης της κλασικής εκκλησιαστικής μουσικής.

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.