Ανοιχτή επιστολή φορέων της Πάρου

Πάρος

Το συντονιστικό των συλλόγων του τουριστικού κλάδου της Πάρου έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με ζητήματα του νησιού μας, ελέω κορωνοϊού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Πρωθυπουργέ

Οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις των επαγγελματιών του Τουριστικού Κλάδου και οι Ομοσπονδίες τους, δεν είναι ούτε ‘’ειδικοί λοιμωξιολόγοι’’, ούτε κατέχουν τις ‘’επιστημονικές γνώσεις, για την μάχη κατά της πανδημίας’’ και δεν μπορούν να προτείνουν ‘’μέτρα καταπολέμισης’’ των κρουσμάτων του covid-19, πολλώ δε μάλλον της ‘’μετάλλαξης Δ’’, που εμφανίζεται ως ιδιαιτέρως επιθετική.

Και για τους λόγους αυτούς, οι επαγγελματίες, καθοδηγούμενοι απο τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες τους, επέδειξαν άμεσες και άριστες ικανότητες συνεργασίας με την Κυβέρνηση και προσαρμογής στα μέτρα που τους επιβλήθηκαν, παρά την -επισήμως καταγεγραμμένη- οικονομική ζημία την οποίαν υπέστησαν. Επιθυμούμε να γνωρίζετε, οτι η υπερπροβολή μεμονωμένων περιπτώσεων παραβατικότητας, έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων του Κλάδου μας, που έχει υποστεί τόσα αλλά συνεχίζει την προσπάθεια, μας αδικεί κατάφορα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει τον λόγο ‘’ενίσχυσης των περιοριστικών μέτρων’’ και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων. Εμείς, οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Πάρο, παρακολουθούμε με έκπληξη, αλλά και μεγάλη ανησυχία και δυσαρέσκεια, τα ‘’νέα περιοριστικά μέτρα’’, που εφαρμόζονται στο γειτονικό νησί της Μυκόνου. Κατανοούμε τις προσπάθειες περιορισμού των ‘’κατ’ οίκον συνευρέσεων μεγάλου αριθμού ατόμων, με παροχή μουσικής έναντι χρηματικού αντιτίμου’’ και συμφωνούμε με τα μέτρα που πήρε η Πολιτική Προστασία, για τον περιορισμό τους, εφόσον τέτοιου τύπου ανεύθυνες ενέργειες ιδιωτών, υποσκάπτουν τα όποια θετικά αποτελέσματα έχει αποφέρει, ο περιορισμός της λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου μας.

Αντίθετα, αυτό που δεν κατανοούμε και είμαστε απολύτως αντίθετοι, είναι η επιβολή ‘’οριζόντιων μέτρων’’, που συμπεριλαμβάνουν -για άλλη μια φορά τις επιχειρήσεις της εστίασης, και ειδικότερα ο περιορισμός της κυκλοφορίας επισκεπτών και κατοίκων και η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματά, όλο το 24ωρο. Ανησυχούμε βέβαια, αλλά δε θέλουμε καν να διανοηθούμε, την πιθανή επέκτασή τους στο νησί της Πάρου, όπως βέβαια και σε κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων, εφόσον το πλήγμα στις επιχειρήσεις μας, αλλά και στον τουρισμό της χώρας και κατ’ επέκτασην στις τοπικές οικονομίες, θα είναι βαρύτατο.

Ελπίζουμε σε δραστική παρέμβασή σας, σε αυτό το ζήτημα».

Τέλος, την παραπάνω επιστολή συνυπέγραψαν οι παρακάτω σύλλογοι του νησιού μας: Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάρου, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάρου-Αντιπάρου «Μαντώ Μαυρογένους», Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου, Σωματείο Εστιατόρων – Μπαρ - Κέντρων Διασκεδάσεως Νάουσας Πάρου, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Νάουσας Πάρου, Σύλλογος Ενοικ. Δωματίων, Διαμερισμάτων και Βιλλών Πάρου-Αντιπάρου «Ποσειδών», Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ» και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλίερος»

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.