Στα όριά του το αεροδρόμιο Πάρου

Πάρος

Τραγικά υποστελεχωμένο είναι το αεροδρόμιο Πάρου, ενώ οι ελλείψεις σε θέματα υποδομής (που έχουμε αναφέρει από την εφημερίδα μας κατ’ επανάληψη), έχουν ως αποτέλεσμα τραγελαφικές καταστάσεις που διαδραματίζονται καθημερινά.

Έτσι, είναι συχνό καθημερινά το φαινόμενο να υπάρχουν έξω από το αεροδρόμιο (στον ήλιο) επιβάτες προς αναχώρηση, αφού η αίθουσα αναμονής πλέον -μετά και τα μέτρα που λαμβάνονται κατά του κορωνοϊού- έχει όλες κι όλες 17 θέσεις! Δηλαδή, έξω από την αίθουσα (στον δρόμο), βρίσκονται περίπου 60 επιβάτες ανά πτήση. Αν δε συμπέσουν δύο πτήσεις μαζί τότε όλοι μας κατανοούμε τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν.

Τα ρεκόρ

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΑ το αεροδρόμιο Πάρου ήταν το πρώτο περιφερειακό αεροδρόμιο σε κίνηση φέτος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ φέτος, το αεροδρόμιο Πάρου έφθασε στα όριά του λόγω της έλλειψης στελέχωσης, αφού υπήρξε ημέρα (14 Αυγούστου 2021), που έγιναν 52 κινήσεις στον χώρο, εκ των οποίων οι 40 αφορούσαν τακτικά δρομολόγια από και προς την Πάρο και οι υπόλοιπες ήταν κινήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών. Αν προσθέσει κανείς και τις 60 κινήσεις που υπήρχαν από το ελικοδρόμιο της Αντιπάρου (ελέγχονται κι αυτές από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Πάρου), κατανοεί ο αναγνώστης τι ιδρώτα χρειάζεται αυτό από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του νησιού μας, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά και με ασφάλεια.

Όλα αυτά όπως μας είπε η αερολιμενάρχης Πάρου, Στέλλα Σαρρή, επιτυγχάνονται με 6 άτομα προσωπικό της ΥΠΑ και 5 έκτακτους υπαλλήλους. Σημειώνουμε ακόμα, ότι υπάρχουν υπάλληλοι της ΥΠΑ που εργάζονται χωρίς κανένα ρεπό εδώ και τρεις μήνες, ενώ στον πύργο ελέγχου εργάζονται συχνά 12-15 ώρες καθημερινά.

Η κ. Σαρρή σε συζήτηση που είχαμε μαζί της θέλησε να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό της ΥΠΑ, την «goldair» για την καλή συνεργασία, τους μετεωρολόγους, τους αστυνομικούς και τον διοικητή της ΥΠΑ, Γεώργιο Δριτσάκο, που βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.