Έναρξη της νέας σχολικής χρονιά για τους μαθητές σήμερα (pics)

Πάρος

Στα θρανία επέστρεψαν  σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την νέα σχολική χρονιά να ξεκινάει με τον καθιερωμένο αγιασμό. Τόσο από το πρώτο δημοτικό  σχολείο Παροικιάς, όσο και από το 1ο Γενικό Λύκειο Πάρου που βρέθηκε η «Φωνή της Πάρου», τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (προ Τρίτης και Παρασκευής), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Στο 1ο δημοτικό σχολείο, βρέθηκε ένστολο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας, όπου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους «μικρούς» μαθητές, όπου του ενημερώνουν τι πρέπει να προσέχουν, στο σχολείο, πως να πηγαίνουν και πως να επιστρέφουν με ασφάλεια. Μια δράση από την ελληνική αστυνομία, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ύστερα προχώρησαν στις τάξεις τους, για να γίνει ο αγιασμός.

Αξίζει ν' αναφερθεί, ότι στο 1ο Γενικό Λύκειο Πάρου, βρέθηκε ο επικεφαλής, της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κώστας Ροκονίδας, όποιος έδωσε το δικό του μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Επίσης, διαβάστηκαν και ευχητήρια μηνύματα του, Μητροπολιτη Παροναξίας, Σεβασμιότατου Καλλίνικου και της υπουργού παιδείας, κ. Κεραμέως.

agias 1

agias 2

agias 3

agias 4agias 8

agias 11

agiasmos

 

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.