Υπόθεση πλ. Αγ. Νικολάου

Πάρος

Οι ενστάσεις πολλών πολιτών για τη διαμόρφωση της πλατείας Αγίου Νικολάου Παροικιάς, στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, δεν έχουν συζητηθεί σε επίσημο επίπεδο παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από την κατάθεση 1400 υπογραφών.

Στις 8/9 κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, η αντιπολίτευση (Λαϊκή Συσπείρωση), έθεσε το παρακάτω ερώτημα προς τη δημοτική Αρχή:

«Στις 10/6/21 με αρ. πρ. 10153 έχει κατατεθεί αίτημα συλλόγων και πάνω από 1.400 υπογραφές κατοίκων της Παροικιάς για επαναφορά στο δημοτικό συμβούλιο του θέματος της διαμόρφωσης της πλατείας του Αγ. Νικολάου στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά ενημέρωση των ενδιαφερομένων από τον πρόεδρο του ΔΣ για τις προθέσεις του, παρότι έχουν περάσει τρείς μήνες. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τις προθέσεις του προέδρου και της δημοτικής Αρχής για το θέμα αυτό».

Η απάντηση

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, Π. Πετρόπουλος, έδωσε την παρακάτω απάντηση στην ερώτηση:

«Κυρίες και κύριοι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι το έχω απαντήσει προφορικώς, δεν είχα ορίσει ακριβώς το χρόνο πραγματοποίησης μιας σειράς δράσεων που βρίσκονται στις προθέσεις μου.

Εξαρχής λοιπόν είχα δηλώσει ότι υπάρχει πρόθεση, σε πρώτη φάση, να υπάρξει μια συνάντηση με κάποιους εκπροσώπους εκ των διαφωνούντων, να τους εκθέσω τα γεγονότα και τις επιλογές με τις οποίες μπορούμε να πορευτούμε και να περιμένω εκ νέου ποια θα είναι η όποια απόφαση των διαφωνούντων η οποία θα ερχόταν στοιχειοθετημένη και ώριμη στο δημοτικό συμβούλιο. Επειδή όμως 1400 υπογραφές δε θεωρώ ότι μπορούν να εκπροσωπηθούν από 2-3 άτομα αφ’ ενός και αφ’ εταίρου μες το καλοκαίρι καθίσταται δύσκολη η οργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης, σας δηλώνω ότι πρόθεση μας είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχει πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη (εκπρόσωποι φορέων και μεμονωμένοι) και ιδανικά με δυνατότητα τουλάχιστον παρακολούθησης και από τους υπόλοιπους, ώστε να μπορεί κάθε άνθρωπος που υπογράφει για κάτι τόσο σημαντικό να είναι πλήρως ενημερωμένος. Δεδομένη να θεωρείται και η πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνάντηση.

Πρέπει να διευκρινιστεί όμως, ότι δεν πρόκειται για άλλη μια συνάντηση κατάθεσης απόψεων, όπως έγινε στις διαβουλεύσεις, αλλά ανάλυσης των επιλογών που υπάρχουν για το πώς μπορεί να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο και ποιες είναι οι επιλογές των ανθρώπων που διαφωνούν όπου διαφωνούν, αλλά και συνολικά του δημοτικού συμβουλίου».

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.