Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: «Περιβόλι» ελπίδας!

Πάρος

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου ενέκρινε την είσοδο ιδιώτη επενδυτή στο σχήμα του, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης των αγροτών που είχε προηγηθεί.

Συγκριμένα, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε αίτηση εισόδου (μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή που δημοσίευσε ο Α.Σ. Πάρου), από την εταιρεία «ΠΕΡΙΒΟΛΙ PROPERTIES ΜΟΝΟ- ΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.».

Η παραπάνω εταιρεία ανήκει στον όμιλο συμφερόντων της «TETHYS» με την οποία ο Συνεταιρισμός ήταν εδώ και πολύ καιρό σε διαπραγματεύσεις για την καλλίτερη επιτυχία του εγχειρήματος του εκσυγχρονισμού και της υγιούς λειτουργίας του στο μέλλον. Η επιστολή συμμετοχής στον συνεταιρισμό της εταιρείας αυτής στις 16/6/2021 αποτέλεσε τη βάση για την εισήγηση του προέδρου (Ν. Τσιγώνιας), στην συνέλευση, που αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού, επέτρεψε την είσοδο ιδιώτη επενδυτή με ποσοστό 35% και αποφάσισε την έκδοση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Σημειώνουμε ακόμα, ότι υπήρξε ενδιαφέρον κι από άλλους υποψήφιους επενδυτές, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σαν επίσημη προσφορά. Το πρωτόγνωρο εγχείρημα, της συμμετοχής ιδιώτη επενδυτή σε αγροτικό συνεταιρισμό, για τα ελληνικά συνεταιριστικά δεδομένα έχει πολλές δυσκολίες και απαιτείται σοβαρή προσπάθεια για την υλοποίησή του αλλά όλοι προσδοκούν σε ελπιδοφόρες αναπτυξιακές προοπτικές για την προβολή και εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της Παριανής γης.

Η επιτυχής υλοποίηση του εγχειρήματος θα κριθεί από τον συγχρονισμό του βηματισμού των συνεταιριστών και του επενδυτή ώστε να υλοποιήσουν το επενδυτικό πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό του Συνεταιρισμού που ανέρχεται στα 4.436.494,87 ευρώ, με 75% επιδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Στόχος του προγράμματος εκτός από τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παραγωγής και των κτιριακών εγκαταστάσεων, είναι η βελτίωση, και η δημιουργία προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.