Καλύφθηκαν οι θέσεις μέσω ΕΣΠΑ στους σταθμούς

Πάρος

Η νέα σχολική χρονιά για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Πάρο, ξεκίνησε, όπως φυσικά ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς.

Πλέον απομένουν ελάχιστες κενές θέσεις, όπου θα καλυφθούν από τις αιτήσεις που θα γίνουν από τους γονείς που θα τις καταθέσουν και θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδας μας ήρθε σε επικοινωνία με την ΚΔΕΠΑΠ και τους παιδικούς σταθμούς που διαχειρίζεται, τα «Μελισσάκια» και τα «Δελφινάκια». Στον πρώτο παιδικό σταθμό, έχουν καλυφθεί και οι 17 θέσεις για τα παιδιά που έχουν κλείσει τα 2,5 έτη, μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ και Voucher, ενώ έχουν μείνει 5 θέσεις κενές, όπου θα καλυφθούν ύστερα από αιτήσεις που θα γίνουν από τους γονείς, οι οποίοι όμως θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπου θα αξιολογηθούν από την ΚΔΕΠΑΠ. Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο παιδικό σταθμό, ο οποίος δέχτηκε ακριβώς τον ίδιο αριθμό παιδιών μέσω ΕΣΠΑ (17), ενώ οι υπόλοιπες κενές θέσεις, οι οποίες είναι 11 στον αριθμό, θα καλυφθούν από τις αιτήσεις που θα γίνουν. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί, οι κενές θέσεις που θα καλυφθούν, δεν θα είναι δωρεάν, καθώς θα υπάρχουν τροφεία για τα παιδιά 100 ευρώ.

Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς που διαχειρίζεται, ο δήμος Πάρου, (κρατικός παιδικός σταθμός Παροικιάς και παιδικός σταθμός Νάουσας), από τον σταθμό της Παροικιάς μας ενημέρωσαν πως έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις για τα παιδιά που είναι 2,5 ετών. Οι δύο σταθμοί έχουν μέγιστο αριθμό 50 θέσεις, ωστόσο, μας πληροφόρησαν, ότι θα λειτουργήσουν με μικρότερο αριθμό παιδιών. Επιπρόσθετα, να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μας δόθηκαν, τα μόνα παιδάκια που έμειναν εκτός σταθμού είναι τα παιδιά, που ακόμα δεν έχουν κλείσει τα δυόμισι χρόνια ζωής. Ωστόσο, είναι ένα γεγονός που δεν οφείλεται στους παιδικούς σταθμούς, αλλά στην ισχύουσα νομοθεσία.

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.