Στην Πάρο η ρωσική φρεγάτα Shtandart (pics+video)

Πάρος

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί κατέφθασε από τον Πειραιά, στην μαρίνα της Νάουσας, το ιστιοφόρο Shtandart, ένα ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας και πρώτου πλοίου του στόλου της Βαλτικής, που ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα.

 Αρκετός κόσμος  βρέθηκε στο λιμάνι της Νάουσας,  για να αποθανατίσει την στιγμή της εισόδου του καραβιού  στο λιμάνι. Ύστερα ο κόσμος είχε την ευκαιρία ν' ανέβει στο κατάστρωμα του πλοίου και να το δει από κοντά.

Αξίζει ν΄ αναφερθεί, οτι βρέθηκαν πολλοί τοπικοί φορείς του νησιού, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος ο Έπαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, η πρόεδρος της Δημοτικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας 2021, Ελισάβετ Παπαζώη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νάουσας, Παντελής Μπαφίτης και δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου.

Υπήρξε ξενάγηση από τον καπετάνιο του πλοίου και στη συνέχεια υπήρξε  κέρασμα  για την ρωσική αποστολή σε καφετέρια της περιοχής.

Επιπρόσθετα, πρέπει να τονισθεί, οτι το πλοίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό μέχρι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου  από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Η στιγμή της άφιξης  της ρωσικής φρεγάτας στο λιμάνι:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

russian frigate 51russian frigate 51russian frigate 51russian frigate 51

img 20211010 wa0033

russian frigate 66russian frigate 66

 

 

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.