Υποδοχή στο δημαρχείο Πάρου της ρωσικής αντιπροσωπείας

Πάρος

Χθες το βράδυ (11/10/2021), στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, πραγματοποιήθηκε επίσημη εκδήλωση για τα μέλη και τους συνοδούς της ΜΚΟ «Ρωσικός Γεωγραφικός Σύνδεσμος»

, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Πάρο επιβαίνοντας ρέπλικας ρωσικής φρεγάτας της εποχής του Μεγάλου Πέτρου.

3.jpg

Ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, υποδέχθηκε τη ρωσική αποστολή και μίλησε τόσο για την ιστορική στιγμή που ο ρωσικός στόλος αγκυροβόλησε στον κόλπο της Νάουσας, όσο και για τη σημασία της επίσκεψης. Ακόμα, ο κ. Κωβαίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτών των εκδηλώσεων

Επίσης, τον λόγο έλαβε και η πρόεδρος της δημοτικής οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, Ελισάβετ Παπαζώη, όπως και εκπρόσωπος της ρωσικής ΜΚΟ.

Η ρωσική πολυπληθής αντιπροσωπεία τίμησε τον κ. Κωβαίο προσφέροντας του ένα μετάλλιο –πιστό αντίγραφο- των μεταλλίων που δινόταν από τη Μεγάλη Αικατερίνη στους μετέχοντας των αποστολών εκείνης της εποχής. Επίσης, του έδωσαν αντίγραφο εικόνας της Αγ. Αικατερίνης, καθώς και άλλα δώρα από την πατρίδα τους. Μετάλλιο δόθηκε και στην κ. Παπαζώη, όπως και δώρο στον πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ, Δ. Αντιπαριώτη.

Τέλος, στην αποστολή των ρώσων που επισκέφθηκε το δημαρχείο μετείχαν φωτογράφοι και κινηματογραφιστές, αφού η επίσκεψη στο νησί μας θα προβληθεί σε ΜΜΕ της χώρας τους.

Τέλος, μετά την όμορφη εκδήλωση ο δήμος Πάρου δεξιώθηκε τη ρωσική αποστολή.

2.jpg

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.