ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις 11-10 -2021

Πάρος

Δελτίο τύπου εξέδωσε,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ. Πάρου Αντιπάρου «Π . Καλλιέρος», σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους.

 Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

« Η πρωτοφανής συμμετοχή των εκπαιδευτικών του νησιού μας στην απεργιακή κινητοποίηση της 11/10 μας γεμίζει υπερηφάνεια και τιμή.

apergia

Το ποσοστό της συμμετοχής στο νησί μας αγγίζει το 85% και αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στην κοινωνία όσο και στο Υπουργείο ότι οι εκπαιδευτικοί ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της Κυβέρνησης, απέναντι στον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό του κλάδου μας.

Το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής τόσο στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση όσο και στη χθεσινή 24ωρη απεργία, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι στη συνείδηση των εκπαιδευτικών έχει απορριφθεί η εφαρμογή της εσωτερικής-εξωτερικής αξιολόγησης στα σχολεία αλλά και κάθε προσπάθεια του Υπουργείου να υποβαθμίσει την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι εκπαιδευτικοί λέμε ΟΧΙ σε ένα σχολείο :

  • που θα βασίζεται στην τσέπη των γονέων
  • που όλα θα πωλούνται και όλα θα αγοράζονται
  • που θα πρέπει να ψάχνει για χορηγίες για να λειτουργήσει
  • που θα χωρίζει τους μαθητές σε “καλούς” και “κακούς”

Λέμε ΟΧΙ στην υπονόμευση του δημόσιου σχολείου

Στη συγκέντρωση που παρά την βροχόπτωση συμμετείχαν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί του συλλόγου μας, στήριξαν και συμμετείχαν σε αυτή φορείς του νησιού καθώς και μαθητές μεγαλύτερων βαθμίδων εκπαίδευσης . Παρόντες ήταν αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Ομάδας Γυναικών Πάρου, Συνταξιούχοι Πάρου, τοπική οργάνωση του Σύριζα.

Οι αγώνες μας δεν σταματούν εδώ, ξέρουμε ότι έχουμε θυμώσει την Υπουργό και η αντεπίθεση θα συνεχιστεί, προχωράμε ενωμένοι με μαχητικότητα, αγωνιστικότητα για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών, για την παιδαγωγική και εκπαιδευτική μας αξιοπρέπεια.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου- Αντιπάρου Π. Καλλιέρος

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.