Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους γονείς - μαθητές με την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών

Πάρος

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία των νησιών μας που θα δημιουργήσει 27άρια και 28άρια τμήματα σε αίθουσες που φυσιολογικά χωρούν περίπου 20 μαθητές.

Οι μαθητές συνεχίζουν την αποχή τους από τα μαθήματα με την συμπαράσταση των γονιών τους και την αλληλέγγυα στάση των εκπαιδευτικών. Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  ενάντια στην απόφαση του υπουργείου είναι επιβεβλημένη αφού  έρχεται σε μία περίοδο που η πανδημία, αλλά και τα μεγάλα μαθησιακά κενά που αυτή προκάλεσε σε πολλά παιδιά κάνουν επιτακτική την ανάγκη για το αντίθετο, δηλαδή τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

.2021 10 21 arxiloxos2

Η μαζική συμμετοχή των γονιών στην χτεσινή συγκέντρωση στον χώρο του "ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ", που είχαν καλέσει οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, δείχνει την αγωνία , την αγανάκτηση αλλά και την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας να παλέψει για να αποτρέψει την εφαρμογή αυτών των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και δήλωσαν την συμπαράσταση τους ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος , ο έπαρχος Κώστας Μπιζάς και ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου" Κώστας Ροκονίδας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με σημερινή της ανακοίνωση δηλώνει ότι συνεχίζει να στηρίζει την αποχή των μαθητών από τις τάξεις τους και παράλληλα προτρέπει τους συλλόγους γονέων να συγκαλέσουν εκτάκτως τα διοικητικά τους συμβούλιο με θέμα "στήριξη των μαθητικών και μαζικών κινητοποιήσεων μέχρι να επιλυθεί το ανυπολόγιστο ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την συγχώνευση τμημάτων". 

Αύριο θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης όπου θα πάρουν μέρος όσοι γονείς  μπορούν με θέμα: "Συνέχιση των κινητοποιήσεων και στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και απόφαση για καθολική κινητοποίηση με την συνδρομή των φορέων και των συλλόγων του νησιού". 

 Τέλος, αύριο, Παρασκευή, στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου, στις 7 το απόγευμα, το πρώτο θέμα έχει τίτλο: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης για το θέμα της σύμπτυξης τμημάτων στις σχολικές μονάδες Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Παροικιάς».

Σημειώνουμε ότι την συνεδρίαση μ’ αυτό το θέμα είχε ζητηθεί επίσημα με επιστολή από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου και μάλιστα ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΕΠΑΛ  με σκοπό να παραβρεθούν και να παρέμβουν οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές - γονείς - εκπαιδευτικοί) .

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.