ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου : Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 25-10-2021 από τις 11:00  ως τις 14:00

Πάρος

 Η ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη συγχώνευση τμημάτων του Γυμνασίου και του ΕΠΑ.Λ. Πάρου.

 

Συγκεκριμένα στο κτηριακό συγκρότημα του ΕΠΑ.Λ. ΠΑΡΟΥ υπάρχουν μόνο 4 (τέσσερεις) αίθουσες διδασκαλίας εμβαδού 42,00τ.μ., ενώ όλες οι άλλες αίθουσες διδασκαλίας  έχουν εμβαδόν 28,60τ.μ.. Είναι λοιπόν πρακτικά αδύνατον - ακόμα και σε φυσιολογικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας - να φιλοξενήσουν παραπάνω από 18 (δεκαοκτώ) μαθητές και μάλιστα σε πολύ πυκνή και χωρίς διαδρόμους διάταξη.

Όσον αφορά το Γυμνάσιο Πάρου, στο οποίο προτείνονται τμήματα των 26 και 27 μαθητών, ούτε στο εργαστήριο φυσικής ούτε σε αίθουσες μπορούν να φιλοξενηθούν τόσοι μαθητές.

Φυσικά η πρόβλεψη του αντισεισμικού κανονισμού για 1,5 τ.μ. ανά μαθητή, δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, αφού θα αντιστοιχεί πλέον περίπου 1 τ.μ. ανά μαθητή. Εν μέσω πανδημίας φυσικά το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Θα θέλαμε τέλος να ρωτήσουμε αν η Διεύθυνση και το υπουργείο αναλαμβάνουν την ευθύνη της παράβλεψης του αντισεισμικού κανονισμού καθώς και των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να σηκώσουν και αυτό το βάρος.

Οι μικρές αίθουσες που υπάρχουν στα περισσότερα σχολεία των Κυκλάδων, δεν λαμβάνονται υπόψη και η νησιωτικότητα για άλλη μια φορά αγνοείται εντελώς.

Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου συμμετέχει στη μαζική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα από γονείς και φορείς του νησιού και κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 25-10-2021 και ώρα 11:00 μέχρι 14:00.

--

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.