ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Πάρος

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας κυρίας Ν. Κεραμέως ότι τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία είναι απόρροια των  αδειών  και της συνταξιοδότησης αρκετών εκπαιδευτικών, σήμερα, τρεις μήνες περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υφίστανται κενά που δεν οφείλονται σε κανέναν από τους παραπάνω λόγους αλλά στην ολιγωρία του Υπουργείου.

Στα αιτήματα του κλάδου για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, το Υ.ΠΑΙ.Θ απάντησε με τις συντμήσεις τμημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μέσω των υποχρεωτικών υπερωριών για τις ανάγκες της υπηρεσίας, και τις δεύτερες  και τρίτες αναθέσεις.  Ωστόσο, παρά και τα απαράδεκτα αυτά ημίμετρα, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του.

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο σε αρκετά σχολεία να λειτουργούν διογκωμένα τμήματα κατευθύνσεων Λυκείου με 25 και 27 μαθητές ή να μην υπάρχoυν συνάδελφοι για να διδάξουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα κατεύθυνσης ή μαθήματα Λυκείου που εξετάζονται με τράπεζα θεμάτων ή να αναγκάζονται οι μαθητές να επιλέγουν άλλη ξένη γλώσσα από αυτή που είχαν διδαχτεί το προηγούμενο σχολικό έτος.

 Στο πλαίσιο αυτό, επειδή, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας, η εκπαίδευση αποτελεί δημόσιο αγαθό, δηλαδή παρέχεται δωρεάν από το κράτος και όλοι ανεξαιρέτως έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτό, απαιτούμε από τους αρμοδίους του Υ.ΠΑΙ.Θ να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό και στη συνέχεια, αφού εξασφαλίσουν στο δημόσιο σχολείο όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα για την ομαλή λειτουργία του, ας έρθουν να το αξιολογήσουν κι αυτό και τους εκπαιδευτικούς του.

Στη συνέχεια παρατίθεται πίνακας με τα εκπαιδευτικά κενά που υφίστανται αυτή τη στιγμή στα σχολεία των δήμων Πάρου και Αντιπάρου. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ).

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.