ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ : Να μην απομακρυνθούν τα ΚΤΕΛ από το λιμάνι

Πάρος

Η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με επιστολή τους προς τον δήμαρχο ,το ΚΤΕΛ , το Λιμενικό ταμείο και τον Έπαρχο ζητάει να μην απομακρυνθούν τα ΚΤΕΛ από το λιμάνι.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  "Να μην απομακρυνθούν τα ΚΤΕΛ από το λιμάνι

-‘’Το φαρμακείο και η αγορά που ψωνίζω είναι μέσα στην πλατεία. Θα ταλαιπωρηθώ ‘’μεγάλος άνθρωπος’’ να εξυπηρετούμαι εκεί’’.

-‘’Μαμά άκουσα ότι τα ΚΤΕΛ θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Παροικιάς! Κάτι τέτοιο δεν θα μας ‘’τρώει χρόνο’’ από το παιχνίδι στην παιδική χαρά με τους φίλους μας λόγο απόστασης από την τελευταία στάση ως την πλατεία’’;

-Παιδί μου να είσαι προσεκτικός όταν κατεβαίνεις από το λεωφορείο καθώς και στο δρόμο μέχρι την πλατεία λόγω της κίνησης των αυτοκινήτων.

‘-’Πέτρο έχω δουλειά στις τράπεζες αλλά θα καθυστερήσω να γυρίσω σπίτι διότι η τελευταία στάση πριν την πλατεία είναι μακριά κι έχει λίγο περπάτημα στο ‘’πήγαινε – έλα’’.

‘’-Μαμά γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι θυμωμένος;

-Γιατί κουβαλάει τις βαλίτσες τους και ταλαιπωρήθηκε ώσπου να πάρει τη συγκοινωνία’’.

Αυτή θα είναι η  αίσθηση που θα προκαλέσει σε παιδιά, γονείς και λοιπούς κηδεμόνες όταν μεταφερθεί η στάση – αφετηρία των ΚΤΕΛ από τον λιμένα Παροικιάς. Το θέμα είναι γιατί να συμβεί; Εμείς ως Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, επιθυμούμε ένα νησί λειτουργικό 365 / χρόνο, προσιτό για όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες του νησιού. Επιθυμούμε πρόβλεψη ώστε όταν παρουσιάζεται ανάγκη, να υπάρχει λύση έτοιμή.

Ακούσαμε για τη μελέτη του ΣΒΑΚ. Δεν έχουμε πλήρη γνώση για το τι θα προκύψει, όμως αν δεχτούμε ότι τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν τον κόσμο όπως προβλέπει η μελέτη, θα είναι λειτουργική η διαδικασία; Που θα είναι η αναμονή και που θα γίνεται η επιβίβαση και η αποβίβαση; Κυρίως όμως: Πότε θα γίνει όταν ο δήμος δίνει διορία στα ΚΤΕΛ να απομακρυνθούν από το λιμένα, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου;

Τι μας βιάζει τόσο πολύ που θέλουμε να απομακρυνθούν τόσο άμεσα τα ΚΤΕΛ από εκεί που εξυπηρετούν τόσο κόσμο; Γιατί πρέπει να υποβαθμίζεται ένας από τους πιο παραγωγικούς φορείς του νησιού και ταυτόχρονα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των πολιτών;

Ως Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου, απαιτούμε από τα ΚΤΕΛ, να μη λυγίσουν έως ότου βρεθεί μία βιώσιμη λύση που θα διευκολύνει την καθημερινότητα μας. Είμαστε κοντά στην ΚΤΕΛ Πάρου, όχι γιατί οι εργαζόμενοι της είναι γονείς & κηδεμόνες, αλλά γιατί εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών μας και μας αφουγκράζεται όταν χρειαστούμε από κάτι απλό έως κάτι απαιτητικό."

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.