Πολύνεκρο ναυάγιο, με πρόσφυγες, Β/Δ της Πάρου

Πάρος

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 63 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στην Πάρο όταν ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, 80 άτομα αναποδογύρισε. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και περισυλλογής των ναυαγών, συμμετέχουν πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130, και 9 παραπλέοντα σκάφη.  Το αεροσκάφος C- 130 ρίχνει φωτοβολίδες στο σημείο του ναυαγίου.

2021 12 25 navagoi1

Στη διάρκεια της επιχείρησης ανοιχτά της Πάρου, φωτοβολίδες και πτητικά μέσα ήταν ορατά από το λιμάνι του νησιού στο οποίο ανέμεναν δύο ασθενοφόρα και όχημα για να παραλάβει τις σορούς των αδικοχαμένων στη θάλασσα συνανθρώπων μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφτασαν στο λιμάνι της Πάρου με  το αλιευτικό σκάφος «ΕΛΕΝΗ Κ.» οι διασωθέντες προκειμένου να γίνει διαλογή τους σε καθορισμένο χώρο του λιμανιού. Σε όλους τους διασωθέντες έγιναν και rapid test από ιδιωτικό πολυϊατρείο  τα οποία ήταν όλα αρνητικά ενώ όπως αναφέρθηκε τρεις διασωθέντες έχουν υποθερμία και δύο είναι εμπύρετοι. 

2021 12 25 navagoi8

Όσοι δεν έχουν πρόβλημα υγείας θα φιλοξενηθούν σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος Πάρου.

2021 12 25 navagoi5

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση και η αλληλεγγύη των κατοίκων του νησιού που προσέφεραν κουβέρτες στεγνά ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα στους ναυαγούς.

Την ευθύνη για την καταγραφή και την περίθαλψη των ναυαγών έχει το Λιμεναρχείο Πάρου.

Παρόντες για τον συντονισμό των ενεργειών ήταν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίως, ο έπαρχος  Πάρου -Αντιπάρου Κώστας Μπιζάς, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου Κώστας Ροκονίδας και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

2021 12 25 navagoi7

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.