Τ.Ο. του ΚΚΕ Ν. Κυκλάδων : ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πάρος

Με δελτίο τύπου η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ Νοτίων Κυκλάδων και με τίτλο  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ...

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, παρεμβαίνει στο τραγικό γεγονός του ναυαγίου στα Β/Δ της Πάρου

Παραμονή Χριστουγέννων οι Παριανοί ήρθαν αντιμέτωποι με την ευθύνη περίθαλψης και φιλοξενίας 63 μεταναστών μετά από το ναυάγιο βορειοδυτικά της Πάρου. Η Κομματική Οργάνωση Πάρου του ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση άμεσα κινητοποιήθηκαν οργανώνοντας και συντονίζοντας  την υποδοχή και διαμονή  των μεταναστών.

Χαιρετίζουμε τα άμεσα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας όπου με ρουχισμό, είδη υπόδησης, κουβέρτες και φαγητό απαλύνανε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι το πρωί των Χριστουγέννων αντιμετωπίζουν τη σκληρότητα και την αδιαφορία των άμεσα υπευθύνων.

Σήμερα το πρωί η βουλευτής  Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα επισήμανε στον υπουργό Μετανάστευσης  Ν.Μηταράκη την ανάγκη της μεταφοράς των 63 μεταναστών, που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο ΕΠΑΛ της Πάρου, σε κατάλληλα κέντρα φιλοξενίας ώστε να τους δοθεί η απαραίτητη υγειονομική φροντίδα και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων για να μετακινηθούν στον τόπο προορισμού τους.

2021 12 25 epal3

Ακόμα επισήμανε και την ανάγκη, την περίοδο της προσωρινής παραμονής τους στο νησί να μετακινηθούν σε κατάλληλους χώρους όπως ξενοδοχεία, καταλύματα κλπ με ευθύνη της κυβέρνησης

.Επίσης τόνισε την ιδιαίτερη, υγειονομικής σημασίας, άμεση μεταφοράς των νεκρών οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φορτηγό ψυγείο στην Παροικιά.

Μετά την θετική απάντηση του υπουργού:

  • Απαιτούμε άμεσα με ευθύνη του δήμου Πάρου να αντιμετωπιστούν τα όποια δήθεν εμπόδια υπάρχουν για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτές τις γιορτινές μέρες , σε κατάλληλα διαθέσιμα καταλύματα και να εξασφαλιστεί η σίτιση τους.
  • Απαιτούμε να γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματα των μεταναστών για μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.
  • Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη  κατάργησης της απαράδεκτης Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας , αποτέλεσμα της αντιδραστικής πολιτικής της Ε.Ε. στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό , του Κανονισμού του Δουβλίνου.
    Η δημιουργία επιτροπών Ασύλου μέσα στην Τουρκία με ευθύνη της Ε.Ε. και της Ύπατης  Αρμοστίας του Ο.Η.Ε. ώστε οι πρόσφυγες να ταξιδεύουν απευθείας στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους χωρίς τα θανατηφόρα ταξίδια και τους εκβιασμούς των διακινητών.

Καλούμε τον Παριανό Λαό να μην εφησυχάζει.

Η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι κάτοικοι της Πάρου στα θύματα του ναυαγίου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον πόλεμο, αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και μετανάστευση.

Τ.Ο. ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Φωνή της Πάρου χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.